Šport > Nogomet
259 ogledov

Tako visoko kazen je dobil navijač za odvrženo petardo

Eksplozija petarde v Bundesligi Profimedia
Tri leta zapora za petardo, ki je prestrašila cel stadion.

Osemindvajsetletni navijač nemškega nogometnega kluba Hoffenheim je bil obsojen na tri leta zapora, ker je na tekmi Bundeslige vrgel petardo, ki v Nemčiji ni dovoljena. Ob eksploziji je bilo ranjenih približno ducat ljudi, vključno z več otroki.

Predsedujoči sodnik Christoph Kern, ki je vodil primer, je dejal, da je šlo za hud incident z eksplozivom in da se je 26.000 ljudi na stadionu v Augsburgu ustrašilo terorističnega napada.

Eksplozija petarde v Bundesligi | Avtor: Profimedia Profimedia

Nogometna tekma, ki se je lani novembra končala z remijem 1:1, je bila prekinjena dlje časa, da je zdravniška služba oskrbela poškodovane.

Državni tožilec na okrožnem sodišču v Augsburgu je zahteval štiri leta in 10 mesecev zapora za "nepremišljeno dejanje hude telesne poškodbe, ki je poškodovala otroke zgolj zato, ker je obtoženi želel pritegniti pozornost."

Eksplozija petarde v Bundesligi | Avtor: Profimedia Profimedia

Moški se je za svoja dejanja večkrat opravičil. "Bilo je preprosto neumno," je dejal ob koncu sojenja. Še tri osebe so bile obtožene pomoči in so prejele pogojne zaporne kazni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 22:02 22.april 2024.

    To ni nič. Nedavno je 76 letnik iz Srbije zaradi petarde in, ker ni mogel plačati kazni pristal v zaporu. Tam pa so ga sotrpini izsiljevali in pretepli do smrti. Pa to ni bilo v zvezi z nogometom samo pirotehniko ...prikaži večo je preizkusil na dvorišču kjer je prebival..