Šport > Nogomet
299 ogledov

Stojanović na robu elite, Verbič v težavah

Young Boys Dinamo Zagreb Epa Dinamo Zagreb je v Bernu iztržil remi.
V sredo so bile odigrane tri tekme zadnjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov, tudi s slovenskim pridihom.

Zagrebški Dinamo je na gostovanju pri Young Boys v Bernu prišel do ugodnega izida (1:1) pred povratno tekmo v Maksimirju. Petar Stojanović je vso tekmo igral na levem boku hrvaških prvakov. V prvem polčasu so bili konkretnejši domači, Kevin Mbabu jih je povedel v vodstvo že v drugi minuti. Dinamo je izenačil tik pred odmorom po golu Izeta Hajrovića. V nadaljevanju so imeli Švicarji terensko pobudo, gostje pa lepše priložnosti, toda ostalo je pri izidu iz prvih 45 minut.

Aleksandar Linta Liga Evropa Šport Zmaji dobili pomoč prijateljev

V precej težjem položaju se je znašel Benjamin Verbič s kijevskim Dinamom, na gostovanju pri Ajaxu v Amsterdamu so Ukrajinci namreč klonili (3:1). Nekdanji nogometaš Celja je odigral vso tekmo kot levi krilni napadalec. Vsi zadetki so padli že v prvem polčasu. Domači so povedli prek Donnyja van de Beeka, gostje so izenačili z zadetkom Tomasza Kedziore, v končnici prvega dela pa sta za Nizozemce zabila še Hakim Ziyech in Dušan Tadić.

Robert Berić Prestop Šport Berić kmalu po poti reprezentančnega kolega

Atenski AEK je z nogo in pol že v skupinskem delu, potem ko je v gosteh ugnal madžarskega prvaka MOL Vidi (1:2), ki ga s klopi vodi nekdanji trener Olimpije Marko Nikolić. Domači so že sredi prvega polčasa ostali zgolj z deseterico po spornem rdečem kartonu Szabolcsa Husztija, nato pa padli v zaostanek z dvema goloma razlike po natančnih strelih Viktorja Klonaridisa in Anastasiosa Bakasetasa. Prav slednji je bil kmalu zatem izključen, kar so Madžari izkoristili in prek Danka Lazovića zabili gol upanja.

Že v torek je Crvena zvezda pred praznimi tribunami v Beogradu remizirala s Salzburgom (0:0), solunski PAOK je izvlekel ugoden rezultat pri Benfici (1:1), PSV Eindhoven pa je z zmago pri ekipi BATE Borisov (2:3) storil velik korak k skupinskemu deli elitnega evropskega klubskega tekmovanja.

Play-off za Ligo prvakov, prve tekme:

Young Boys Bern - Dinamo Zagreb 1:1 (1:1)
Mbabu 2.; Oršić 40.

Ajax Amsterdam - Dinamo Kijev 3:1 (3:1)
Van de Beek 2., Ziyech 35., Tadić 43.; Kedziora 16.

MOL Vidi - AEK Atene 1:2 (0:1)
Lazović 68.; Klonaridis 34., Bakasetas 49.
RK: Huszti (MOL Vidi) 23.; Bakasetas (PAOK) 53.

Crvena zvezda - Salzburg 0:0 (0:0)

Benfica - PAOK Solun 1:1 (1:0)
Pizzi 45./11m; Warda 76.

BATE Borisov - PSV Eindhoven 2:3 (1:1)
Tuominen 9., Hleb 88.; Pereiro 35./11m, Lozano 61., Malen 89.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.