Šport > Nogomet
19934 ogledov

Statistiki že odpisali Slovenijo

statistika izračun Reševalni pas/Twitter
Statistika ne laže, pravijo nekateri. Ali pač?

Evropski del kvalifikacij za svetovno nogometno prvenstvo v Katarju 2022 je približno na polovici. Na mundial neposredno vodi prvo mesto v eni od preliminarnih skupin, šest najboljših drugouvrščenih bo šlo v dodatne kvalifikacije. Slovenija v svoji skupini trenutno drži tretje mesto.

Pred izbranci Matjaža Keka so Rusi in Hrvati s po desetimi točkami, Slovenci jih imajo sedem, Slovaki šest, Maltežani in Ciprčani pa po štiri.

infantino čeferin Uefa Šport Čeferin še enkrat odločno rekel "ne"

Evropa oziroma Uefa lahko v Katar pošlje 13 reprezentanc. Brez možnosti za preboj na SP bodo torej ostale tudi štiri od desetih drugouvrščenih ekip, tako da fante s Triglavom na prsih čaka težko delo.

Ameriški statistični inštitut Gracenote se je na polovici kvalifikacij pozabaval z možnostmi vseh izbranih vrst. Sloveniji ne kaže prav dobro.

Slovenija Malta Stožice | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Za prvo mesto v skupini in s tem neposredno uvrstitev na SP imajo Jan Oblak in soigralci tri odstotke možnosti. Za uvrstitev v dodatne kvalifikacije jim kalifornijski matematiki dajejo 13-odstotno upanje. Skupno verjetnost preboja Slovenije na mundial so ocenili na štiri odstotke.

Slovenija se bo do konca ciklusa pomerila s Hrvaško v gosteh, Rusijo in Ciprom doma, ter Slovaško in Malto v gosteh.

Od evropskih reprezentanc najbolje kaže zaenkrat točkovno popolni Danski s kar 99 odstotki. Med zanesljive udeležence uvrščajo še Anglijo (98%), Belgijo (96%), Francijo (91%), Portugalsko (86%) in Nemčijo (84%). Najbolj verjetni zmagovalci "naše" skupine H so Hrvati (63%).

Kar nekaj reprezentanc naj ne bi imelo niti odstotka možnosti za plasman v Katar. To so Luksemburg, Kosovo, Islandija, Kazahstan, Bolgarija, Belorusija, Irska, Ciper, Malta, Estonija, Latvija, Ferski otoki, Azerbajdžan, Litva, Moldavija, Gruzija, Gibraltar, Andora in San Marino.

Luka Modrić Mario Mandžukić Bizarno Šport Modrić in Mandžukić: en stavek za štiriletno zamero!
Komentarjev 3
  • Avatar pantani
    pantani 07:39 07.september 2021.

    Naši za burek nimajo!!!

Sorodne novice