Šport > Nogomet
142 ogledov

Španska policija med katalonske upornike uvrstila tudi Guardiolo

pep guardiola Epa
Tudi slovito trenersko ime se je znašlo na seznamu

V poročilu španske policije o dejanjih v zvezi s prepovedanim osamosvojitvenim referendumom v Kataloniji se je znašlo tudi ime nogometnega trenerja Pepa Guardiole, ki trenutno vodi Manchester City, je danes sporočal španski časnik ABC.

Gre za poročilo, ki se ukvarja z zborovanji pred referendumom, ti pa naj bi bili po oceni policije Guardia Civil "seme sovraštva do države" in bi lahko predstavljale kaznivo dejanje, zato ga bo policija predala tožilstvu.

Na zborovanju 11. junija naj bi manifest namreč prebral tudi Guardiola. "Tukaj smo, da jasno povemo, da bomo 1. oktobra na referendumu odločali o svoji prihodnosti," naj bi takrat med drugim dejal Guardiola, legendarni nogometaš in kasneje trener Barcelone, in dodal: "Na referendum bomo šli, pa četudi španska država tega noče."

Spomnimo, da je španska policija nasilno skušala preprečiti izvedbo referenduma v Kataloniji, krvavi prizori pa so bili nosilne vesti poročil po vsem svetu. Sledil je pregon voditeljev katalonske ideje o samostojnosti, na četrtkovih volitvah v Kataloniji pa so absolutno večino vnovič dobile stranke, ki zagovarjajo pot samostojne katalonske države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.