Šport > Nogomet
34 ogledov

Šov Rome na Olimpicu: poker golov Milanu

samir handanović
1/39
EPA
Roma je na derbiju 18. kola Serie A v soboto visoko premagala AC Milan, ki mu je v Rimu zabila kar štiri gole (4:2). Slab dan za mesto mode je bil tako popoln, saj je Inter na San Siru že popoldne remiziral z Genovo (1:1). Drugi je z zmago pri Sampdorii zdaj Lazio (1:0), potem ko se je Juventus proti Cagliariju rešil v zadnjih minutah (3:1).

Po izjemnih 30 minutah je Roma na izjemno lepo zapolnjenem olimpijskem stadionu v Rimu vodila že s 3:0 in nič ni kazalo, da bo derbi z AC Milanom upravičil svoj naziv. Rimljani so z goli Nicolása Burdissa, Pabla Osvalda in Erika Lamele pobegnili v neulovljivo vodstvo, ki niti za sekundo ni bilo pod vprašajem.

Milan, ki se bo v osmini finala Lige prvakov po novem letu pomeril z Barcelono, lahko po katastrofalni obrambni predstavi le moli, da bodo Katalonci prizanesljivi. Porozna obramba Rossonerov je kar tri od štirih golov dobila po strelih z glavo.

Na 4:0 je v drugem polčasu z drugim golom na tekmi povišal Lamela, medtem ko si je prvi strelec lige Stephan El Shaarawy sicer pripravil nekaj lepih priložnosti, a tokrat ni bil pri strelu. Po strogi izključitvi Marquinhosa, sodnik je odločil, da mora po prekršku kot zadnji branilec z igrišča, je Milan zabil dva gola v dveh minutah.

Najprej je Giampaolo Pazzini zadel z enajstih metrov, takoj v naslednjem napadu pa je rezultatsko blamažo še dodatno ublažil nekdanji Romin napadalec Bojan Krkić. Roma in Milan sta tudi po tem rezultatu ostala šesti in sedmi na lestvici, se pa je Roma petemu Napoliju in četrtemu Interju približala na vsega dve oziroma tri točke.

Juve čakal do zadnjega

Juventus si je nove tri točke zagotovil na obračunu s Cagliarjem, varovanci Antonia Conteja pa so kar dvakrat zadeli v sodnikovem podaljšku. Inter, ki je remiziral z Genoo, tako na lestvici italijanske nogometne lige zaostaja že devet točk.

V 15. minuti tekme je za šokantno vodstvo domačih poskrbel Mauricio Pinilla, ki je z bele točke premagal Gianluigija Buffona, potem ko je Arturo Vidal v kazenskem prostoru podrl Marca Saua. Ob koncu prvega polčasa je nevarno zapretil Andrea Pirlo, vendar je njegovo zavito žogo ubranil domači vratar Michael Agazzi.

Slednji se je izkazal v drugi minuti drugega polčasa, ko je uspešno zaustavil strel Claudia Marchisia. Priložnost za povišanje vodstva so imeli tudi nogometaši Cagliarija. Leonardu Bonucciju je pobegnil Sau, veliko nevarnost za goste pa je razčistil Buffon.

Juve bi kmalu izenačil v 64. minuti, ko je Bonucci z glavo nastreljal prečko, gostitelji pa so se znašli v nezavidljivem položaju, ko je moral zaradi drugega rumenega karton igrišče zapustiti Davide Astori.

Aktualni italijanski prvaki so vendarle zadeli v 75. minuti, strelec pa Alessandro Matri. Vse je kazalo, da bo Cagliari slavil osvojeno točko, nato pa je še drugič na tekmi Agazzija premagal Matri. Za češnjo na torti je v 95. minuti poskrbel Mirko Vučinić.

Iličić in Kurtić brez novih točk

Fiorentina je z zmago proti Palermu, kjer igrata Jasmin Kurtić in Josip Iličić, pridobila dve mesti in se po novem nahaja na tretjem mestu serie A. Na stadionu Renzo Barbera je dvakrat zadel Črnogorec Stevan Jovetić, končnih 3:0 pa je postavil Gonzalo Rodriguez.

Viole bi lahko povedle v četrti minuti, ko je bil z neposredne bližine z glavo nenatančen Luca Toni. Nekaj minut kasneje je poskus Jovetića zaustavil vratar Samir Ujkani. Forentina je v nadaljevanju prvega polčasa dominirala, Ujkanija pa so obstreljevali Toni, Jovetić in Alberto Aquilani.

V 50. minuti je globinsko podajo Juana Cuadrada ujel Jovetić in goste popeljal v vodstvo. Za Palermo bi se lahko oddolžil Fabrizio Miccoli, načrte pa mu je pokvaril gostujoči vratar Norberto Neto.

(Bologna : Parma) Rene Krhin | Avtor: EPA EPA
Sedem minut pred koncem rednega dela je v kazenskem prostoru padel Toni, enajstmetrovko pa je uspešno izvedel Jovetić. Palermu je zmanjkovalo časa za preobrat, nato pa je v 89. minuti v kazenskem prostoru z roko igral še Michel Morganella in Gonzalo Rodriguez je z drugim golom z bele točke postavil končnih 3:0.

Lazio preskočil Inter

Rimski Lazio se je zmago nad Sampdorio (1:0) povzpel na drugo mesto lestvcie italijanske lige, s tem pa je Inter, ki ga je prehitela še Fiorentina, zdrsnil na četrto. Sinjemodre je v prvem polčasu reševal vratar Federico Marchetti, ki je ubranil poskusa Maura Icardija in Citadina Ederja.

Sampdoria je neizkoriščene priložnost kmalu drago plačala. Po levi je prodiral Senad Lulic, ki je podal Hernanesu, ta pa je s pomočjo odite žoge, ki je zadela Daniela Gastadella, dosegel edini gol na tekmi. Gastadello je imel v nadaljevanju priložnost za izenačenje, vendar mu je zmanjkalo nekaj centimetrov. V drugem polčasu so bile priložnost redke, Lazio pa je na koncu slavil minimalno zmago.

Jokić naposled premagan

Torino je z zmago proti Chievu (2:0) prekinil niz treh zaporednih zmag ekipe Bojana Jokića. Slovenski nogometaš je v igro vstopil v 31. minuti in na zelenici ostal do konca obračuna. Domači so povedli v 12. minut, ko je lastno mrežo zatresel Gennaro Sardo.

Torino bi lahko dve minuti kasneje vodstvo še povišal, odbite žoge po prostem strelu Guiseppeja Vivesa pa ni uspel pospraviti Gianluca Sansone. Domači so drugič zadeli v 26. minuti, ko je izven kazenskega prostora Chieva natančno natančno meril Alessandro Gazzi. Za goste sta v drugem polčasu poskušala Perparim Hetemaj in Isaac Cofie, a brez uspeha.

Italijanska liga, 18. kolo:

Inter Milan : Genoa 1:1 (0:0)
Cambiasso (85); Immobile (77)
Handanović je igral celo tekmo, Belec (oba Inter) je bil na klopi, Krajnc (Genoa) je v igro vstopil v 91. minuti.

Atalanta : Udinese 1:1 (1:1)
Denis (40/11-m); Muriel (33)

Bologna : Parma 1:2 (0:0)
Sørensen (54); Valdés (56), Sansone (66)
Krhin (Bologna) je igral celo tekmo.

Palermo : Fiorentina 0:3 (0:0)
Jovetić (50, 83/11m), Rodriguez (89/11m)
Kurtić je v igro vstopil v 56. minuti, Iličić (oba Palermo) ni igral.

Sampdoria : Lazio 0:1 (0:1)
Hernanes (31)

Siena : Napoli 0:2 (0:0)
Maggio (86), Cavani (90/11-m)

Torino : Chievo 2:0 (2:0)
Sardo (12/a.g.), Gazzi (26)
Birsa (Torino) je igral do 84. minute, Jokić je v igro vstopil v 31. minuti, Cesar (oba Chievo) je bil na klopi.

AS Roma : AC Milan 4:2 (3:0)
Burdisso (13), Osvaldo (23), Lamela (30, 61); Pazzini (87/11-m), Krkić (88)
RK: Marquinhos (78/Roma)

Že odigrano:
Pescara : Catania 2:1 (1:1)
Celik (23), Togni (90); Barrientos (36)

Cagliari : Juventus 1:3 (1:0)
Pinilla (16/11-m); Matri (75, 90), Vučinić (90)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.