Šport > Nogomet
261 ogledov

Sosedje po 60 letih le premagali Angleže

Dominik Szoboszlai Epa
Angležem spodrsnilo v Budimpešti, Italijani in Nemci remizirali v Bologni.

Madžarska nogometna reprezentanca je na svoji uvodni tekmi lige narodov v Budimpešti premagala Anglijo z 1:0, na drugi tekmi skupine 3 v elitni ligi A pa sta se Italija in Nemčija v Bologni razšli z nedoločenim izidom 1:1.

Na Puskas Areni v madžarski prestolnici je bil mož odločitve pred 30.000 gledalci Dominik Szoboszlai. Soigralec nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla pri Leipzigu je edini gol dosegel v 66. minuti, ko je z 11-metrovke premagl angleškega vratarja Jordana Pickforda.

Madžari so tako zabeležili prvo zmago proti Angliji po letu 1962.

Na drugi tekmi v tej skupini so po polomu v kvalifikacijskem ciklusu za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju "prevetreni" Italijani igrali neodločeno z Nemci, ki so v Bologno prišli z vsemi najboljšimi igralci. Azzurre je pred 25.000 gledalci v vodstvo popeljal Lorenzo Pellegrini v 70. minuti, le tri minute kasneje je izenačil Joshua Kimmich in tako preprečil prvi poraz 57-letnega selektorja Hansija Flicka na klopi elfa.

Joshua Kimmich | Avtor: Epa Epa

V ligi B sta se Finska in BiH v skupini 3 v Helsinkih razšla z nedoločenim izidom 1:1. Oba gola sta padla v izdihljajih obeh polčasov, v končnici prvega je za domače zadel Teemu Pukki z 11-metrovke, izenačujoči gol pa je za Bošnjake v tretji minuti sodnikovega podaljška po podaji Edina Džeka zabil Smail Prevljak. Na drugi tekmi v tej skupini v Podgorici je Črna gora ugnalaRomunijo z 2:0. Prvi gol je dosegel Stefan Mugoša (66.), drugega pa Marko Vukčević (87.).

Na tej ravni tekmovanja je bila še ena tekma v skupini 1, na njej je Armenija po golu Eduarda Spertsjana v 74. minuti na kolena položila Irsko z 1:0.

V ligi C sta bila na sporedu dva obračuna v skupini 1. Na prvem obračunu v skupini 1 je Luksemburg v gosteh premagal Litvo z 2:0, Turčija pa je bila doma boljša od Ferskih otokov s 4:0. Za Luksemburžane je oba gola dosegel Danel Sinani (44., 78.), za Turke pa so zadeli Cengiz Under (37.), Halil Dervisoglu (47.), Serdar Dursun (82.) in Merih Demiral (85.).

V nedeljo bo znova zaigrala tudi Slovenija. Po porazu na četrtkovi tekmi v Ljubljani proti Švedski z 0:2 se bo v Beogradu ob 20.45 pomerila s Srbijo, ki je na prvi tekmi skupine 4 v ligi B klonila proti Norveški z 0:1. Drugi par skupine je Švedska - Norveška.

V elitni ligi A sta nedeljska para Portugalska - Švica in Češka - Španija (skupina 2), v ligi C Ciper - Severna Irska, Kosovo - Grčija (skupina 2), Gibraltar - Severna Makedonija in Bolgarija - Gruzija (skupina 4), v skupini D pa je na sporedu le ena tekma med San Marinom in Malto (skupina 2).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.