Šport > Nogomet
3766 ogledov

Šok v Barceloni, odšel največji talent

Xavi Simons Profimedia
Mladenič ni bil zadovoljen v La Masii.

Izjemno nadarjeni nizozemski nogometaš Xavi Simons je zapustil vrste Barcelone, saj  ni bil zadovoljen s tem, kako so z njim ravnali v sloviti La Masii. Novica je šokirala številne navijače Barcelone, ki so v 16-letniku že videli novega Xavija Hernandeza. A Xavi Simons zdaj ne bo nadomestil soimenjaka.

Nizozemec, ki ima tudi španski potni list, je veljal za največji talent v sloviti akademiji Barcelone po Lionelu Messiju, zdaj pa se je vse skupaj končalo zaradi slabega odnosa med Simonsom in vodilnimi možmi La Masie. Po pisanju Munda Deportiva se je v vse skupaj hitro vmešal PSG, ki je mladeniču celo že zdaj pripravljen ponuditi igranje v prvem moštvu.

Pri Mundo Deportivu so navedli nekaj vzrokov za nezadovoljstvo mladega nogometaša: v La Mesii ga niso več imeli za prvi projekt akademije, klub mu je ponudil 'le' 100 tisoč evrov letne plače, klub naj bi se prepozno začel pogovarjati o novi pogodbi, Barcelona naj bi bolj forsirala še enega 'čudežnega dečka' Kamerunca Ilaixa Moribo ...

Xavi Simons | Avtor: Profimedia Profimedia

Vse skupaj verjetno ni olajšalo niti dejstvo, da je Simonsov agent kontraverzni Mino Raiola. Ta je takoj krenil na pogovore v Pariz. Francoski mediji že poročajo, da je dogovor sklenjen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.