Šport > Nogomet
153 ogledov

Slovenca sodelovala na čustveni tekmi

Diego Maradona Profimedia
Zmagi za Stojanovićev Dinamo in Petrovičev Rapid.

Nogometaši zagrebškega Dinama so brez pomoči Petra Stojanovića v 4. krogu evropske lige v gosteh premagali Wolfsberg s 3:0. AEK, Žige Lacija ni bilo v kadru, pa je izgubil doma z 0:3 proti Zorji Lugansk. Rapid Dunaj je brez Dejana Petroviča v gosteh pri Dundalku zmagal s 3:1, Rijeka Adama Gnezde Čerina in trenerja Simona Rožmana pa je pri Napoliju izgubila z 0:2.

Zagrebčani, pri katerih je Stojanović tekmo presedel na klopi za rezerve, so po novi zmagi, zanjo so zadeli Lovor Majer (60.), Bruno Petković (75.) in Luka Ivanušec (90.), z osmimi točkami na prvem mestu skupine K, imajo tri točke več od Feyenoorda, ki je igral 0:0 v Moskvi proti CSKA.

V skupini G vodi Leicester City, ki je igral 3:3 na gostovanju v Bragi, šele v peti minuti sodniškega dodatka je Angležem točko zagotovil Jamie Vardy. Leicester, ki si je tako že zagotovil preboj v 1/16 finala, ima deset točk, Braga pa sedem. Po tri imata Zorja, ki je vse tri zadetke dosegla v drugem polčasu, in AEK. Grki so skoraj ves drugi polčas igrali z igralcem manj, saj je v 49. minuti drugi rumeni karton dobil Ukrajinec v atenskem dresu Jevgenij Šahov.

V skupini B je Rapid, Petrovič zaradi poškodbe mišice ni igral, gostoval pri Dundalku in zmagal. Za Avstrijce sta zadela Christoph Knasmullner in Ercan Kara, ki je bil uspešen dvakrat. Že pred tem je Arsenal s 3:0 slavil v gosteh pri Moldeju in ostal stoodstoten ter si zagotovil izločilne boje. Nicolas Pepe, Reiss Nelson in Folarin Balogun so bili v drugem polčasu strelci za Londončane. V tej skupini imata Rapid in Molde po šest točk.

Poseben večer v Neaplju

V skupini F je Rijeka, ki je bila še brez točke, gostovala v Neaplju in doživela še četrti poraz, kar jo je dokončno izločilo iz boja za napredovanje. Hrvati so se znašli v zaostanku v 41. minuti po golu Mattea Politana, Hirving Lozano pa je v 75. minuti podvojil prednost Italijanov.

Nogometaši iz Reke so imeli sicer znova težave s sestavo ekipe zaradi okužb s koronavirusom, že na poti do stadiona pa jih je dočakalo posebno vzdušje. Neapeljčani so se namreč poslavljali od največje klubske legende - Diega Armanda Maradone. Sloviti Argentinec je v Neaplju kraljeval v letih 1984-1991.

Diego Maradona | Avtor: Profimedia Profimedia

Alkmaar je v tej skupini gostil Real Sociedad in igral 0:0. Ta dva imata po sedem točk, Napoli pa dve več.

Sicer pa si je mesto med 32 najboljšimi zagotovil tudi Hoffenheim, ki je v skupini L stoodstoten in ima 12 točk. Tokrat je z 2:0 zmagal v gosteh pri Slovanu Liberecu. Dobro pa v tej skupini kaže tudi beograjski Crveni zvezdi, ki je prav tako z 2:0 slavila v Gentu in ima devet točk.

Prav tako se je v izločilne boje prebila tudi Roma, ki je v skupini A zmagala v Cluju z 2:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.