Šport > Nogomet
131 ogledov

Šeško zapravljal priložnosti, odlična tekma Barcelone

Barcelona vs. Bayern Profimedia
Madridski Atletico slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka je v 3. krogu nogometne lige prvakov doma klonil proti Lillu z 1:3. Leipzig je doma moral priznati premoč Liverpoolu, ki je zmagal z 1:0. Liverpool je s tremi zmagami na vrhu razpredelnice, 100-odstotni izkupiček ima le še Aston Villa.

Atletico Madrid je na stadionu Metropolitano doživel drugi poraz. Španska zasedba je povedla v šesti minuti po golu Juliana Alvareza, v drugem polčasu pa je francoska ekipa uprizorila preobrat. Na 1:1 je izenačil Edon Zhegrova (61.), nato je na sceno stopil še Jonathan David z dvema goloma. Prvega je dosegel v 74., drugega pa v 89. minuti.

Nogometaši iz mesta Beatlov so prevladovali v Leipzigu. Na koncu so zmagali z 1:0, ob tem pa, predvsem v prvem polčasu, zapravili še številne priložnosti za izdatnejšo zmago. Edini gol je v 27. minuti dosegel Urugvajec Darwin Nunez. Tudi gostitelji so v drugem polčasu imeli nekaj priložnosti, a jih niso izkoristili. Benjamin Šeško je za nemško ekipo igral do 74. in v tem času zapravil dve lepi priložnosti za zadetek, njegov poskus presenečenja z razdalje pa je romal za las mimo vratnice Liverpoolovih vrat. Njegov rojak in soigralec Kevin Kampl pa je igral od 74. minute.

Ena najbolj spektakularnih tekem je bila na olimpijskem stadionu v katalonski prestolnici, kjer je Barcelona premagala Bayern iz Münchna s 4:1. Pri gostiteljih je blestel Brazilec Raphinha, ki je dosegel "hat-trick" po golih v 1., 45. in 56. minuti. Poleg njega je za domače zadel še Robert Lewandowski (36.), za nemško pa je edini zadetek dosegel Harry Kane (18.).

Feyenoord je v Lizboni premagal Benfico s 3:1. Za zasedbo iz Rotterdama sta zadela Ayase Ueda (12.) in Antoni Milambo (33., 90.+2), za domačo pa Kerem Akturkoglu (66.).

Manchester City je z rutinsko predstavo opravil s Sparto iz Prage s 5:0. Za izbrance Pepa Guardiole so zadeli Phil Foden (3.), Erling Haaland (58., 68.), John Stones (64.) in Matheus Nunes (87.).

Dinamo je z goloma Sandra Kulenovića (49.) in Bruna Petkovića (84.) v Salzburgu zmagal z 2:0, milanski Inter pa je v Bernu ugnal Young Boys z 1:0. Edini gol je v končnici dvoboja, v tretji minuti sodnikovega podaljška, dosegel Marcus Thuram.

Na današnjih uvodnih tekmah ni bilo zmagovalcev. Atalanta in Celtic sta se razšla brez golov, na tekmi med Brestom in Bayerjem iz Leverkusna pa je bilo 1:1. Bayer je povedel v 24. minuti prek Floriana Wirtza, Brest, ki domače evropske tekme igra v Guingampu, pa je izenačil v 39., strelec je bil Pierre Lees Melou.

V torek je Crvena zvezda s Timijem Maxom Elšnikom in brez poškodovanega Vanje Drkušića izgubila v Monacu z 1:5, Slovan Bratislava s Kenanom Bajrićem je z 0:2 izgubil v Gironi, Sturm Gradec s Tomijem Horvatom in brez Arjana Malića ter Jona Gorenca Stankovića pa je z 0:2 izgubil doma proti Sportingu iz Lizbone.

Na drugih tekmah je Milan s 3:1 odpravil Brugge, Arsenal z 1:0 Šahtar Doneck, Aston Villa z 2:0 Bologno, Stuttgart v gosteh z 1:0 Juventus, Real Madrid pa s 5:2 Borussio Dortmund. Z 1:1 se je končal obračun med PSG in PSV.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Liona 00:43 24.oktober 2024.

    !!!!!! Samske ženske čakajo na vas na -- Hot4.eu