Šport > Nogomet
32 ogledov

Rudar izvlekel remi pri zmajih

Saša Ranič Nikola Tolimir Ranic
1/20
Žurnal24 main
Na drugi zaostali tekmi 19. kola sta Olimpija in Rudar v torek zvečer remizirala (2:2). Zmaji so v Stožicah dolgo vodili po golu Daliborja Radujka, a je Denis Grbič deset minut pred koncem zadel za točko.
Ne spreglejte galerije iz Stožic. TUKAJ!

Trener Olimpije Dušan Kosič je v ogenj proti Rudarju od prve minute poslal vse tri zimske okrepitve, toda tudi Sreten Sretenović, Dare Vršič in Saša Ranič (še) niso prinesli večjega rezultatskega napredka, čeprav so bili zmaji večji del tekme gospodarji na igrišču. Knapi so celoten prvi polčas čakali na priložnost iz protinapada, toda nato zadeli po kotu, ko se je v kazenskem prostoru najbolje znašel Mirza Mešič. Zeleno-beli so izenačili praktično iz naslednjega napada, ko je izid po veliki napaki Fabijana Cipota poravnal Davor Škerjanc.

Tudi v nadaljevanju se slika na igrišču ni zamenjala, toda prvi so tokrat udarili domači. Dalibor Radujko je po lepi akciji zabil svoj prvenec v dresu Olimpije, navdušujoči Ranič pa je petnajst minut pred koncem tekme zadel okvir vrat. Kazen je prišla hitro, saj je Denis Grbič ostal pozabljen sredi kazenskega prostora in zadel za točko Velenjčanov, ki so se za nagrado povzpeli na četrto mesto. Olimpija ostaja sedma.

Remi Celjanov in Domžalčanov
Uvodni dvoboj spomladanskega dela državnega prvenstva gledalcem na Areni Petrol ni ponudil golov. Celjani in Domžalčani so si razdelili izkupiček, pa čeprav so bili gosti predvsem prek Marka Drevenška nekajkrat zelo nevarni. A mreži se nista zatresli, tako da Celjani ostajajo na devetem, Domžale pa na drugem mestu lestvice.

Celjani na tekmi niso mogli računati na poškodovana Maria Močiča in Denisa Popoviča, na tribuni je ostal Domen Beršnjak. Pri Domžalah pa so manjkali Tadej Apatič, Damir Pekič, Rok Hanžič, Juninho, Mitja Zatkovič, Nik Cimprič in Matic Seferović.

Tekmo so bolje začeli Celjani, toda v 12. minuti so bili blizu vodilnega zadetka Domžalčani, ko je Drevenšek po kotu z glavo meril malce mimo leve vratnice. Po tej priložnosti so imeli Domžalčani terensko pobudo in pokazali še nekaj obetavnih akcij. V 33. minuti so po ne najboljšem posredovanju domačega vratarja Amela Mujčinovića s podajo Mata Šimunovića celo zatresli okvir vrat.

Pred tem je Lucas Mario Horvat s "škarjicami" za malo zgrešil cilj, poskusila pa sta tudi Darko Zec (v 40. minuti je z glavo že ugnal celjskega vratarja, a je žogi pot v mrežo preprečil Gorazd Zajc) in Dalibor Teinović, a brez uspeha. Domačini, ki so v 40. minuti posegli po prvi menjavi (poškodovanega Zorana Pavloviča je zamenjal Ivan Firer), so bolj ali manj čakali na protinapade, toda prav veliko priložnosti zanje niso imeli.

Tudi začetek drugega polčasa je pripadel Domžalčanom, ki so bili nevarni prek Drevenška, v 53. minuti pa so po dolgem času zaključni strel sprožili tudi Celjani prek okrepitve Sergea Akakpa, ki pa je bil tako z nogo kot z glavo nenatančen. Po novem poskusu Drevenška je na drugi strani mladi rezervist Slobodan Vuk zadel domačo mrežo, a iz prepovedanega položaja, tako da je ostalo pri 0:0.

Eden najnevarnejših igralcev na tekmi Drevenšek je svoje orožje, močan strel od daleč, znova preizkusil v 66. minuti, ko je s prostega strela s 25 metrov znova namučil Mujčinovića. Toda tudi takrat se izid ni spremenil, tako kot tudi ne vse do konca tekme, saj si ekipi nista več pripravili kakšne izrazite priložnosti.

Lestvica:
1. Maribor 45 točk

2. Domžale 37
3. Koper 30
4. Rudar 25
5. Nafta 25
6. Gorica 23
7. Olimpija 21
8. Triglav 20
9. Celje 18
10. Primorje 16

Slovenska liga, zaostala tekma 19. kola:

Olimpija Ljubljana : Rudar Velenje 2:2 (1:1)
Škerjanc (38), Radujko (53); Mešič (35), Grbič (79)

CM Celje : Domžale 0:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.