Šport > Nogomet
9245 ogledov

Ronaldo ga je šokiral: "Mislil sem, da sem narobe razumel."

ronaldo de ligt Print Screen
Cristiano Ronaldo je po zmagi v finalu lige s svojim predlogom presenetil enega najbolj zaželenih nogometašev v Evropi.

Portugalska reprezentanca je v prvem finalu lige narodov premagala Nizozemsko (1:0) in naslovu evropskega prvaka iz leta 2016 dodala novo prestižno lovoriko. Edini gol na tekmi po po podaji Bernarda Silve v 60. minuti dosegel Gonçalo Guedes.

Portugalska : Nizozemska Prvaki Šport Imamo prvega zgodovinskega zmagovalca Lige narodov

Prvi zvezdnik portugalske reprezentance Cristiano Ronaldo je takoj po koncu tekme pristopil k mlademu branilcu Ajaxa Matthijsu de Ligtu in mu predlagal, naj se mu pridruži pri Juventusu.

Devetnajstletnega kapetana Ajaxa, ki je nizozemskega velikana vodil do prve domače dvojne krone po 17 letih in polfinala lige prvakov, si v svojih vrstah želi kopica evropskih velikanov, med najresnejšimi kandidati pa so Manchester United, Barcelona, Liverpool in PSG.

Portugalec je De Ligta ujel povsem nepripravljenega, zato mladenič sprva sploh ni mogel verjeti svojim ušesom. "Ronaldo me je vprašal, če bi prišel v Juventus," je razkril v mešani coni.

"Tudi jaz sprva nisem mogel verjeti. Po televiziji se dobro vidi, da sem se najprej samo smejal, ker sem mislil, da sem ga naroibe razumel. Odvrnil sem mu isto kot vam: najprej odmor, nato pa odločitev. Zame je najpomembnejšega minutaža, kar bo odločalo o tem, ali bom zapustil Ajax," je pojasnil mladi De Ligt.

"Nič mu nisem odvrnil. Po tekmi sem se počutil slabo zaradi poraza. To je vse, o čemer sem razmišljal," je dodal.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.