Šport > Nogomet
17114 ogledov

Ronaldo psoval trenerja, odvihral v garderobo in odšel pred koncem tekme

Epa
Portugalski napadalec je moral z igrišča v 55. minuti derbija 12. kroga Serie A med Juventusom in AC Milanom.

Cristiano Ronaldo je še na drugi zaporedni tekmi moral predčasno zapustiti zelenico. Trener Juventusa Maurizio Sarri ga je sredi prejšnjega tedna potegnil na klop na tekmi lige prvakov z Lokomotivo, enaka usoda pa ga je doletela na derbiju z Milanom.

sarri ronaldo Napeta situacija Šport Ronalda "okradel" soigralec, dotolkel ga je trener

Ronaldo je obe tekmi zapustil pri izidu, ki bi pomenil delitev točk, Juventus pa je ob njegovi odsotnosti nato prišel do zmage. Tekmo z AC Milanom (1:0) je z edinim golom na srečanju v 77. minuti odločil rezervist Paulo Dybala, ki je na zelenici zamenjal Ronalda.

 | Avtor: Epa Epa

Ronaldo še nikoli, odkar se je pridružil Juventusu, igrišča ni zapustil tako zgodaj, prav tako se mu je prvič zgodilo, da je bil zamenjan dve tekmi zapored. Tudi tokrat je bilo zelo jezen in razočaran, o čemer nazorno pričajo njegove reakcije.

Po odhodu z igrišča se Ronaldo ni rokoval s soigralci in ostalimi člani strokovnega štaba, temveč se je nemudoma odpravil v slačilnico. Pri tem je nekaj zamrmral v smeri trenerja Sarrija, katerega je po navebah italijanskih medijev pošteno ozmerjal.

V slačilnici ni ostal do konca srečanja, ampak je prizorišče zapustil še pred zadnjim sodniškim piskom.

"Ronaldu se zahvaljujemo."

Sarri je na tiskovni konferencei vztrajal, da gre pri menjavi Ronalda za preventivo zaradi poškodbe kolena. Prav tako z zvezdnikom naj ne bi bila na bojni nogi, čeprav Ronaldove geste namigujejo drugače.

maurizio sarri | Avtor: Epa Epa
"Ronaldu smo hvaležni, ker se je žrtvoval, da bi bil danes tukaj kljub težki situaciji. Naredili smo vse, kar je bilo v naši moči, da bi lahko igral, vendar njegovo počutje ni bilo dovolj dobro, zato je bila menjava najboljša rešitev," je povedal Sarri in dodal, da razume njegovo nezadovoljstvo. 

"To, da je vsak igralec nezadovoljen ob menjavi, je nekaj povsem normalnega, še posebej, če je vložil toliko truda. Bolj bi me skrbelo, če razočaranja ne bi bilo. Zadnji mesec ima težave s kolenom. To vpliva na njegovo ravnotežje, zaradi česar mora kompenzirati, kar lahko poškoduje mečne in stegenske mišice. Trenutno ni v najbolljši formi," je dodal trener stare dame.

Sarri ne ve, ali je Ronaldo stadion zapustil pred koncem tekme, o tem pa bo, kot je dejal, razpravljala slačilnica. "Ali je to nespoštljivo do soigralcev? Ne vem. Če je res odšel pred koncem, potem je to problem, ki ga bo reševal z njimi. S Cristianom nimava nobenih težav," je pristavil Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.