Šport > Nogomet
2663 ogledov

Ronaldo z veličastnim golom do novega izjemnega rekorda

Ronaldo Epa
Cristiano Ronaldo je dodal še eno poglavje svoji izjemni reprezentančni karieri.

Portugalski superzvezdnik Cristinao Ronaldo je prispeval dva zadetka ob zmagi svoje reprezentance nad Irsko (3:0) na zadnji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom v Nemčiji.

Portugalce je v 18. minuti v vodstvo popeljal v Barcelono posojeni član Atletica Joao Felix, v nadaljevanju pa se je v 50. oziroma 60. minuti med strelce dvakrat vpisal še najboljši strelec v zgodovini portugalske reprezentance.

Ronaldo | Avtor: Epa Epa

Ronaldo je ob zmagi prispeval svoj 129. oziroma 130. gol v dresu z državnim grbom. Spotoma je zabeležil nov rekord, postal je namreč prvi nogometaš v zgodovini, ki je za reprezentanco zadel 21 let zapovrstjo.

Devetintridesetletni veteran je prvi zadetek za Portugalsko dosegel daljnega 12. junija 2004 na tekmi EP z Grčijo. Tistega leta je prvič zaigral na prvenstrvu stare celine, v Nemčiji pa se bo udeležil že šestega, kar je prav tako rekord.

Ronaldo je sinočnji strelski račun odprl s čudovitim zadetkom z levo nogo v oddaljeni kot irskega vratarja Caoimhina Kelleherja. Deset minut kasneje je zadel še drugič po podaji Dioga Jote.

Ronaldo je v 207 reprezentančnih tekmah zbral 130 golov, svojo skupno bero zadetkov pa je sinoči povišal na vrtoglavih 895.

Portugalska reprezentanca se bo v skupinskem delu Eura 2024 merila s Češko, Tučijo in Gruzijo.

"Iz leta v leto poskušamo izboljšati določene reči. Vedno je prostor za izboljšave. Čeprav se smatram za izpopolnjenega igralca, je vedno možno še kaj izboljšati. S staranjem slabijo določene sposobnosti, zato je pomembno, da se znamo prilagoditi. Prilagajanje je ključno. Če se želi nogometaš obdržati na vrhu, se mora znati prilagoditi. To poskušam storiti. Nisem po naključju že 20 let v svetovnem vrhu. Ohraniti tako visoko raven ni enostavno. Takšne številke je možno doseči samo s predanostjo in ogromno trdega dela."

Cristiano Ronaldo za Uefa.com

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TCR. (@teamcronaldo)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.