Šport > Nogomet
14 ogledov

Ricken končal kariero

Lars Ricken je zaključil nogometno pot. Žurnal24 main
Nekdanji nemški nogometni reprezentant in igralec nemškega prvoligaša Borussie iz Dortmunda, Lars Ricken, je končal kariero, so danes sporočili iz kluba.

Enaintridesetletni Lars Ricken bo sicer imel veljavno pogodbo do junija 2009, a bo igral le še za rezervno ekipo. Trener prve ekipe Thomas Doll ga je v letošnji sezoni le enkrat uvrstil v prvo moštvo.

Nemški vezist bo sicer postopno prevzemal vse več odgovornosti v vodstvu kluba, kjer naj bi skrbel za marketing. "Srečen sem, da bo moja nogometna prihodnost še naprej povezana z Dortmundom," je dejal Ricken, ki je v nemškem prvenstvu bundesligi odigral 301 tekmo in zabil 49 golov.

Ricken s Portugalcem Paulom Souso in legendarnim Andreasom Möllerjem leta 1997. © sourcename

 
Ricken, za reprezentanco je odigral 16 tekem, je v dresu Borussie že od leta 1993, z njo pa je leta 1997 osvojil tudi ligo prvakov in tri naslove nemškega prvaka (1995, 1996, 2002).

Rickna so sicer v devetdesetih letih minulega stoletja mnogi imeli za enega največjih upov v nemškem nogometu, a mu tega naziva ni nikoli uspelo potrditi.

Nogometni privrženci si ga bodo še najbolj zapomnili po golu s 40 metrov, ki ga je dosegel prav v finalu lige prvakov med Borussio in Juventusom. Takrat je že v 16. sekundi po vstopu v igro zatresel mrežo stare dame in postal takrat najmlajši in najhitrejši strelec LP.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.