Šport > Nogomet
0 ogledov

Rehhagel ostaja v Grčiji

Nemški selektor bo še sodeloval z (za zdaj še) evropskimi prvaki. Žurnal24 main
Nemec Rehhagel, ki je pred štirimi leti Grke senzacionalno popeljal do evropskega naslova, bo do leta 2010 vodil omenjeno reprezentanco, čeprav se mu ni uspelo uvrstiti v četrtfinale EP.
 
 

Ob neuspehu je najlažje zamenjati trenerja, a mi želimo delati na dolgi rok.

Vassilis Gagatsis

 
Nemški nogometni strokovnjak Otto Rehhagel bo grško nogometno reprezentanco, čeprav so branilci naslova na letošnjem evropskem prvenstvu že izpadli, vodil do svetovnega prvenstva 2010 v Južnoafriški republiki , je danes potrdil predsednik grške nogometne zveze (EPO) Vassilis Gagatsis . Rehhagel je zato z grško zvezo že podaljšal pogodbo o sodelovanju. "Še naprej bomo nadaljevali z Rehhaglom. Ob neuspehu je najlažje zamenjati trenerja, a mi želimo delati na dolgi rok. Naš cilj je, da bi grška reprezentanca redno sodelovala na vseh večjih turnirjih," je dejal Gagatsis za grško spletno stran.

Turškega selektorja skrbijo kartoni in poškodbe. © Reuters

 
Poškodbe, poškodbe
Turčija
je pred petkovo četrtfinalno tekmo evropskega prvenstva proti Hrvaški na Dunaju doživela hud udarec, saj je moral eden ključnih igralcev, branilec Emre Güngör , zaradi poškodbe že končati Euro. Triindvajsetletni član Galatasaraya si je poškodoval mečno mišico na odločilni tekmi skupine A proti Češki (3:2). Poleg Güngörja ima težave s poškodbo še en steber turške obrambe, Servet Cetin , ki si je na isti tekmi poslabšal poškodbo levega kolena.  Medtem imata napadalca Semih Senturk in Nihat Kahveci , ki sta pomagala Turkom do zmage nad Čehi, le manjši poškodbi in naj bi bila za obračun s hrvaškimi tekmeci že nared. Za zdaj zaradi poškodbe še vedno ne trenira Tumer Metin , vesela novica za Turke pa je, da se poškodba kapetana Emreja Belozogluja hitro celi. V turški vrsti zaradi rdečega kartona na četrtfinalni tekmi zagotovo ne bo prvega vratarja Volkana Demirela , zato ga bo v vratih zamenjal veteran Rustu Recber , eden redkih, ki je igral že na SP 2002.

Letošnje nogometno evropsko prvenstvo se je, kot vse kaže, predčasno končalo tudi za branilca hrvaške reprezentance Darija Kneževića . Slednji je na tekmi proti Poljski dobil udarec v koleno, zaradi katerega je že v prvem polčasu zapustil igrišče. Pregled z magnetno resonanco po tekmi je pokazal, da hrvaški branilec nima natrganih ali raztrganih kolenskih vezi, kar bi avtomatično pomenilo nekaj mesecev premora.

Aragones na klop Fenerbahčeja
Selektor španske nogometne reprezentance Luis Aragones bo po koncu letošnjega evropskega prvenstva s turškim klubom Fenerbahčejem podpisal dveletno pogodbo, danes pišejo lokalni mediji. Aragones, ki bo prihodnji mesec dopolnil 70 let, bo na trenerskem mestu nasledil Brazilca Zica , ki je klub v prejšnji sezoni popeljal do četrtfinala lige prvakov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.