Šport > Nogomet
198 ogledov

Razburkane strasti in nenavaden razlog za zamudo

Boca Juniors River Plate Profimedia
Torkov večer v Buenos Airesu je minil v znamenju nogometa.

Pred letom dni so mediji širom sveta podrobno poročali o dogajanju pred spopadom večnim mestnih rivalov - Boce Juniors in River Plata, v finalu južnoameriške različice lige prvakov - Cope Libertadores. Zaradi navijaških neredov je bilo povratno srečanje finala namesto v Buenos Airesu odigrano v Madridu.

River Plate Bernabeu Foto Šport Obračun stoletja dokončno odločen v 122. minuti

Letos sta se slovita argentinska kluba srečala v polfinalu omenjenega tekmovanja. Na prvi tekmi na stadionu El Monumental je River pred svojimi navijači zmagal z 2:0 in si tako priigral lepo prednost pred povratnim srečanjem, ki ga je v noči na sredo po srednjeevropskem času gostil kultni objekt La Bombonera.

Že pred tokratnim Superclásicom so navijači Boce ob glasnem prepevanju na zelenico odvrgli ogromno količino papirja. Pristojni organi so morali očistiti zelenico, tako da se je obračun začel z nekajminutno zamudo.

Po koncu tekme so bili bolj zadovoljni v taboru Riverja. Dobili so namreč le en zadetek, tega je v 80. minuti v gneči pred golom zabil mladi Jan Hurtado. To ni bilo dovolj za Boco, ki je v zadnjih minutah silovito lovila še en gol, a bila neuspešna in izpadla s skupnim izidom 2:1.

River Plate bo lovoriko v finalu branil proti brazilskemu klubu. V drugem polfinalu namreč igrata Flamengo in Gremio. Na prvi tekmi je bilo 1:1, povratno bo v noči na četrtek po srednjeevropskem času v Riu gostil Flamengo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice