Šport > Nogomet
1836 ogledov

Rakitić udaril po Barçi: "Tega si nisem zaslužil."

ivan rakitić messi Epa
Hrvaški vezist je priznal, da je resno razmišljal o odhodu iz Barcelone.

Med pravkar končanim zimskim prestopnim rokom se je veliko ugibalo o prihodnosti Ivana Rakitića, zdaj pa je tudi hrvaški zvezdnik priznal, da je bil blizu odhoda iz kluba, v katerem je preživel zadnji pet in pol let.

"Razmišljal sem o tem, da bi januarja odšel. Nisem si zaslužil takšnega odnosa. Tretma s strani Ernesta Valverdeja ni njegovega osebja ni bil najboljših Preživljal sem težke čase, a to je zdaj preteklost," je po zmagi nad Levantejem (2:1) povedal 31-letni hrvaški reprezentant.

Rakitić je prvi del letošnje sezone praktično presedel na klopi, nato pa se je začel počasi vračati v postavo nekdanjega trenerja Valverdeja, katerega je pred kratkim nasledil Quique Setien.

Hrvata se je pozimi povezovalo z Manchester Unitedom, Interjem in Juventusom, a se je na koncu odločil ostati na Camp Nouu. Sinočnja tekma z Levantejem je bila šele tretja v sezoni, ki jo je odigral od prve do zadnje minute.

"Lahko rečem, da mi določene stvari nise bile všeč. Sprijazniti se moramo, da je nekatere odločitve težko razumeti. V petih letih in pol sem naredil veliko dobrih reči na igrišču, tako da si tega zagotovo nisem zaslužil," je poudaril Hrvat.

"Zdaj ni pravi trenutek, da bi se pogovarjali o mojem nezadovoljstvu. Vesel sem, da sem odigral današnjo tekmo. Te teme nam ni potrebno pogrevati. Vse to je v pretekosti. Obrniti moram nov list in se čim manj ozirati nazaj. Pred nami je odločilni del sezone. Želim si, da bi lahko moji kolegi in navijači računali name," je zaključil Rakitić.

Za Barcelono je proti Levanteju dvakrat zadel komaj 17-letni Ansu Fati. Pri obeh zadetkih mu je asistiral Lionel Messi.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.