Šport > Nogomet
19 ogledov

Prva zmaga Ligi de Quito

Thiago Nieves se je za svoj zadetek zahvalil nebu. Žurnal24 main
Ekvadorska ekipa Liga de Quito je dobila prvo finalno tekmo pokala Libertadores, južnoameriške različice Lige prvakov. Ekvadorci so na prvi tekmi doma ugnali brazilski Fluminense s 4:2 (4:1).
 

Pokal Libertadores, prva tekma

Liga de Quito : Fluminense 4:2 (4:1)

Domača ekipa Liga de Quito, ki doslej še nikoli ni bila v finalu prestižnega južnoameriškega klubskega tekmovanja, je silovito začela in hitro izkoristila prednost igranja na visoki nadmorski višini (2800 metrov). Prvi gol je že v drugi minuti dosegel Claudio Bieler. Za Fluminense je v 12. minuti sicer izenačil Dario Conca, a sledili so še trije udarci Quita: v 28. minuti je gol dosegel Joffre Guerron, v 34. Jairo Campos, v sodnikovem podaljšku prvega polčasa pa je 43.000 navijačev navdušil še Patricio Urrutia. V drugem delu so nogometaši Fluminenseja z zadetkom Thiaga Nevesa (52.) poraz le ublažili.

Ne glede na to, katera ekipa se bo 2. julija, ko bo na sporedu povratna tekma v Riu de Janeiru, veselila naslova prvaka, bodo v Južni Ameriki na seznam zmagovalcev dodali nov klub, saj je tako za Ekvadorce kot za Fluminense letošnji finalni nastop prvi v zgodovini. Liga de Quito je v polfinalu premagala mehiško Americo, medtem ko je Fluminense izločil branilce naslova, argentinsko Boco Juniors.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.