Šport > Nogomet
3663 ogledov

Predsednik Reala ogorčen: "Še nihče ni zahteval česa takšnega"

Šport: Predsednik Reala ogorčen: "Še nihče ni zahteval česa takšnega" Print Screen
Predsednik kraljevega kluba je razkril podrobnosti propadlega prestopa Kyliana Mbappeja, ki je trkal na vrata Reala, nato pa v zadnjem hipu podaljšal zvestobo PSG-ju.

Predsednik madridksega nogometnega velikana Florentino Perez je v pogovoru za španski televizijski program El Chiringuito zatrdil, da v tem trenutku ni naklonjen sodelovanju s francoskim napadalcem Kylianom Mbappejem.

Čeprav si je močno prizadeval za podpis s 23-letnim superzvezdnikom PSG-ja, pa je zgodba dobila nepričakovan preobrat, potem ko je Mbappe, tako Perez, "podlegel finančnim in političnim pritiskom kluba", katerega član je od leta 2018.

"Njegove sanje so bile, da bi zaigral za Real Madrid. Pripeljali bi ga že lanskega avgusta, vendar mu niso pustili oditi. Ves čas je ponavljal, da bi rad igral za Real, nato pa se je 15 dni pred tem nenadoma vse spremenilo. Podlegel je finančnim in političnim pritiskom," je povedal Perez in ostro obsodil vmešavanje francoskega predsednika Emamanuela Macrona.

Kylian Mbappe Na nož Šport La Liga vložila pritožbo zoper PSG in Manchester City

"Mislim, da je bil pritisk, ki ga je morda najbolj prizadel, politika. To plus denar in ponudba vodstva kluba so ga pripeljali do tega, da se je premislil. To je bila težka odločitev zanj. Ko zaideš v paniko, se poskušaš čim prej izvleči iz tega, to razumem. Ampak tisto, česar ne razumem, je, ali je španski kralj poklical španski klub, da bi mu povedal, da naj igralec ostane."

Kylian Mbappe | Avtor: Epa Epa
"Tam sta bili vpleteni dve državi, ena je Katar, druga pa Francija," je nadaljeval Perez. "Tu sem od leta 2000 in še nikoli nisem videl, da bi 'predsednik države' poklical igralca. Lahko si vrhunski igralec in ne igraš v Franciji, kot sta (Zinedine) Zidane ali (Karim) Benzema."

"Praktično so mu ponudili možnost, da postane vodja, ne le nogometne ekipe, ampak tudi uprave kluba," je še povedal Perez in dodal:  "Če otroka pokliče predsednik države, to seveda vpliva nanj ... To je zelo vplivalo nanj. Toda v Real Madridu ti lahko uspe, kot je to storil (Zinedine) Zidane, in si tudi v ponos predsedniku tvoje države."

"To ni Mbappe, ki sem ga želel pripeljati. To je nek drug Mbappe, čigar sanje so se očitno spremenile. Noben igralec Reala ne more biti nad klubom. Takšen, kot je zdaj, lahko ostane v PSG-ju. Kylian je odličen nogometaš, a nogomet je koletivni šport in mi ne bomo odstopali od naših vrednot in principov," je poudaril predsednik.

"To me je šokiralo"

Razkril je še, da so sodu dno dokončno izbile nogometaševe neracionalne zahteve glede dolžnosti do klubskih pokroviteljev.

"Rekel je, da ne bo sodeloval v sponzorskih aktivnostih, razen če bo šlo za njegove osebne pokrovitelje. To me je šokiralo. Še noben igralec v zgodovini tega kluba ni zahteval česa takšnega. Mi na to ne bi pristali," je zatrdil Perez.

Kylian Mbappe je prejšnji mesec osupnil Real, ko je zavrnil ponudbo v korist podpisa nove triletne pogodbe s PSG-jem, za plačo, ki naj bi znašala med 40 in 50 milijoni evrov.

Kylian Mbappe | Avtor: Profimedia Profimedia
 

Komentarjev 1
  • Tara_Farrell 15:56 16.junij 2022.

    Google zdaj plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro za spletno delo od doma. Moja zadnja plača je znašala 18.537 $ od tega lahkega in preprostega dela. To je neverjetno in dobički so neverjetni. ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦