Šport > Nogomet
1087 ogledov

Portugalska žaluje za velikim igralcem

žoga nogomet Profimedia
Za posledicami bolezni je umrl dolgoletni portugalski nogometni reprezentant.

V petek je v 68. letu starosti zaradi težav s srcem preminil nekdanji portugalski nogometni reprezentant Rui Jordao. Za portugalsko izbrano vrsto je odlični napadalec, rojen v Angoli, zbral 43 nastopov in 15 golov.

Njegova najbolj znamenita zadetka segata na evropsko prvenstvo 1984, ko je dvakrat zadel v polfinalu proti domačinom Francozom. Francija je sicer na koncu zmagala s 3:2, odločilni gol je dosegel Michel Platini, a je Portugalska na svojem prvem euru vseeno resno opozorila nase.

Jordao je profesionalno nogometno pot začel pri Benfici v sezoni 1971/72, pozneje pa je med letoma 1977 in 1987 igral še za drugi veliki lizbonski klub Sporting. Upokojil se je leta 1989 v dresu Vitorie.

Portugalec je bil v sezonah 1975/76 in 1979/80 najboljši strelec portugalske lige, osvojil je šest naslovov portugalskega prvaka, tri pokale in superpokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.