Šport > Nogomet
734 ogledov

Poglejte si ta sprejem, takšna norišnica je bila sinoči v Madridu

Sprejem španskih nogometašev v Madridu Profimedia
Španski nogometni navdušenci so v ponedeljek zvečer dočakali svoje nogometne junake. Na sprejemu in vožnji skozi središče prestolnice je nove evropske prvake pozdravilo več deset tisoč navijačev.

Potem ko so nogometaši popoldne prileteli v domovino, sta jih najprej sprejela kralj Felipe VI, k je bil sicer tudi na nedeljskem finalu poti Angliji v Berlinu, ter ministrski predsednik Pedro Sanchez.

Pozneje pa so nogometašem pripravili parado, ko so se na dvonadstropnem avtobusu počasi peljali skozi središče Madrida. Na avtobus so obesili transparenta z napisoma Prvaki v španščini in It's only the beginning (To je šele začetek) v angleščini.

Novi španski nogometni junaki Lamine Yamal, Nico Williams, strelec odločilnega gola v finalu z Angleži Mikel Oyarzabal in soigralci so nosili bele majice s številko 4, ki ponazarja število osvojenih evropskih naslovov Španije.

1/12
Profimedia

"Ne zavedamo se še prav dobro, kaj smo dosegli," je na sprejemu dejal Williams in se zahvalil navijačem za "vso ljubezen in toplino, ki so jo prinesli reprezentanci".

Navijači so se množično zgrnili tudi na trg Cibeles v središču mesta, ki je tradicionalno prostor za slavje po nogometnih uspehih domačega kluba Reala in španske izbrane vrste.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 12:55 16.julij 2024.

    Tega ne bom nikoli razumel. Adijo pamet in kaj bo folk imel od tega?