Šport > Nogomet
27615 ogledov

Spor soigralcev zasenčil velik reprezentančni uspeh

Print Screen
Ekvadorca sta pokvarila razpoloženje na zelenici po uvrstitvi reprezentance v četrtfinale južnoameriškega prvenstva.

Ekvadorski nogometaši so v zadnjem delu skupinskega dela južnoameriškega prvenstva remizirali z Mehičani (0:0) in si z drugim mestom v skupini B zagotovili napredovanje v četrtfinale tekmovanja. Tam jih čaka tekma z aktualnimi svetovnimi prvaki iz Argentine, ki so v skupini A Kanado, Čile in Peru.

Ekvadorski preboj med najboljšim osem ekip je po tekmi zasenčil spor med dvema članova te južnoameriške reprezentance, ki sta si skočila v lase med proslavljanjem velikega uspeha. Ozadje spora javnosti ni znano, neuradno pa naj bi se sporekla zaradi ene izmed neuspešnih akcij na tekmi.

Ekvadorski obrambni vezist Carlos Gruezo se je po koncu srečanja približal reprezentančnemu kolegu Moisésu Caicedu, ki je klečal na tleh, in mu nekaj zabičal. Nogometaša Chelseaja je ob soigralčevih besedah katapultiralo nazaj na noge in vnel se je prepir.

Po burni izmenjavi mnenj, med katero sta drug drugemu grozila, da bosta nadaljevala zunaj stadiona, so ju uspešno razdvojili soigralci.

Kmalu zatem so nogometaši Ekvadorja uvrstitev v četrtfinale proslavili še s svojimi navijači, ni pa povsem jasno, kaj se je zgodilo ob vrnitvi v garderobo.

 | Avtor: X X

"Kar se je zgodilo med nama, je ostalo na zelenici," je v mešani coni novinarjem povedal Caicedo. "Na igrišču večkrat prihaja do takšnih reči, a naša nesoglasja vedno ostanejo na zelenici. V garderobi je bila slika povsem drugačna," je dodal branilec londonskega velikana.

Na drugi nedeljski  tekmi v skupini B je Venezuela ugnala Jamajko s 3:0. Za zmago v Austinu so zadeli Eduard Bello (49.), Salomon Rondon (56.) in Eric Ramirez (85.).

Venezuela, ki se bo v četrtfinalu pomerila s Kanado, je na treh tekmah zbrala maksimalnih devet točk, Ekvador pa je - ob enakem točk kot Mehika - napredoval zaradi boljše razlike v golih. Jamajka v skupinskem delu ni osvojila nobene točke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • jan99 10:58 01.julij 2024.

    Pa te prispevke sploh kdo prebere za seboj?!! (1) "ki so v skupini A Kanado, Čile in Peru."; (2) "preboj med najboljšim osem ekip"; (3) "med dvema članova"; (4) "ob enakem točk kot Mehika".... Niste resni!