Šport > Nogomet
1094 ogledov

Olimpija za naslov, Maribor za upanje

Stožice derbi
Večerni večni derbi bi že lahko predstavljal ključno bitko v boju za naslov prvaka.

Drevi ob 20.30 je na sporedu nov večni derbi med Olimpijo in branilcem naslova Mariborom, in sicer v okviru 25. kola Prve lige Telekom Slovenije. V vlogi favorita so Ljubljančani, ki imajo ob tekmi več že 10 točk prednosti. Nova zmaga zeleno-belih bi pomenila velik korak k osvojitvi naslova.

Precej lepšo popotnico s sabo nosi ljubljanska zasedba. Ta spomladi še ni oddala točke, prejela pa vsega dva zadetka. Še posebej prepričljiva pa je pred svojimi navijači, saj v tej sezoni v Stožicah ni zmagal še nihče, na zadnjih dveh tekmah na domačem terenu pa so izbranci Igorja Bišćana dosegli kar devet zadetkov.

Darko Milanič GD plakat Vabilo Šport Green Dragons: Prihajajo "Ribič Darko in slačifantje"

Izbranci Darka Milaniča pa v zadnjem času ne kažejo prepričljivih iger. Na zadnjih petih tekmah so le enkrat zmagali in si nabrali velik zaostanek za Olimpijo. Imajo pa boljše razmerje v medsebojnih tekmah z njo v tej sezoni, ob enem remiju 0:0 v gosteh imajo še zmago doma z 1:0. Dodaten plus v prid Maribora so tekme v gosteh, saj so na teh precej bolj prepričljivi - na desetih gostovanjih so zbrali 25 od 30 možnih točk, klonili le v Celju.

Viole NK Maribor Olimpija Ljubljana Pokal Slovenije Ljudski vrt Pred derbijem Šport Viole na treningu obiskale Mariborčane

Ekipi sta se od sezone 2009/10 pomerili 34-krat. Precej več uspeha imajo Mariborčani, ki so zmagali na kar 17 tekmah, Olimpija pa zgolj na treh, 14 tekem se je končalo brez zmagovalca. Tudi v Stožicah imajo več uspeha vijoličasti, in sicer sedem zmag, dva poraza in osem neodločenih izidov.

Zlatko Zahović Darko Milanič Ljudski vrt Prekinili molk Šport Maribor sprejel nenavadno odločitev

Zaradi velikega zanimanja za derbi so, kot je že v navadi, sprejeti nekateri ukrepi glede personalizacije vstopnic in prometne ureditve okrog stadiona Stožice. 

V ljubljanskem klubu so obiskovalce že v petek pozvali k potezam, ki bodo zmanjšale gnečo na vhodih, omenjena navodila najdete NA TEJ POVEZAVI.

Nogometni derbi Olimpija - Maribor Derbi Šport Policija pripravljena na tekmo visokega tveganja
Komentarjev 2
  • antitrust 17:07 31.marec 2018.

    Dajmo, zmajčeki nabite te nadute štajerje !

  • perhan63 15:59 31.marec 2018.

    oh ..david ti si bukovski teleban