Šport > Nogomet
210 ogledov

Olimpija s petardo v Stožicah pobegnila Mariboru

Olimpija
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij iz Kidričevega s 5:1 (2:1).

Ljubljančani so z zanesljivo zmago, 15. v sezoni, potrdili mesto na vrhu lestvice, kjer imajo s tekmo več štiri točke naskoka pred večnimi rivali iz Maribora.

Kidričani, ki jim bo v prihodnje spet pomagal tudi nekdanji član Drave, Interblocka in Domžal Lucas Mario Horvat, so bili tokrat podrejen tekmec, z desetim porazom - prvim v spomladanskem delu - ostajajo na osmem mestu.

Ljubljančani so tekmo odločno odprli in povedli že v šesti minuti, ko je Mitch Apau z desne strani natančno podal v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Leon Benko, ki je z lepim in natančnim strelom z glavo matiral Matijo Kovačića. Za Benka je bil to prvi zadetek v sezoni, za Apaua pa tretja podaja.

Vodstvo Olimpije pa ni dolgo trajalo, že nekaj trenutkov pozneje so imeli Kidričani prosti strel na desni strani, žogo spravili v kazenski prostor, kjer je z nekaj sreče končala pri Josipu Zebi na oddaljeni vratnici, ta pa jo je potem z močnim strelom spravil v mrežo.

Zatem se je nadaljevala prevlada Olimpije, ki je nekajkrat tudi zagrozila, v 13. minuti je med drugim Beko žogo poslal mimo gola, v 21. minuti je Rok Kronaveter sprožil z 20 metrov, a je bil Kovačić pozoren, minuto zatem pa je po kotu iz bližine zgrešil še Filip Uremović. V 31. minuti je od daleč poskusil še Dario Čanađija, Aluminijev vratar je bil znova zbran, tako kot po strelu Stefana Savića v 36. minuti.

V 41. minuti je s približno 20 metrov močno sprožil Ricardo Alves, a bil le malce premalo natančen, v 44. minuti pa je je bil z roba kazenskega prostora znova nevaren Kronaveter, a žogo poslal malce čez gol. Tik pred koncem prvega dela pa so Ljubljančani vendarle kronali premoč, po kotu je žoga prišla do Dina Štigleca, ki jo je iz bližine poslal v mrežo za svoj drugi zadetek v sezoni.

V drugem polčasu je prva zagrozila Olimpija, v 57. minuti je najprej Benko z 20 metrov zadel vratnico, odbito žogo pa je Savić poslal čez vrata. Tri minute zatem pa je zeleno-belim uspelo povišati prednost. Kronaveter je najprej malce z leve strani spet zadel vratnico, odbitek pa je v mrežo pospravil Benko.

Novo veliko priložnost so domači zapravili v 62. minuti, strel Branka Ilića z glavo iz bližine je Kovačić obranil, odbito žogo pa je čez gol potisnil Apau. Le malce zatem pa je za 4:1 in svoj drugi gol v sezoni poskrbel Kronaveter s strelom z glavo iz bližine.

Avtor petega zadetka v mreži Aluminija je bil Danijel Miškić, ki je v 70. minuti zadel s strelom s približno 30 metrov in tako postavil končni izid.

Celjani premagali zdesetkane Goričane

Celjani so brez kaznovanega Rudija Požega Vancaša prišli do zmage proti močno zdesetkani zasedbi Gorice, pri kateri so med drugimi manjkali Grega Sorčan, Miha Gregorič, Rok Grudina, Jaka Kolenc, Miran Burgič, Andrija Filipović, Semir Smajlagić ter kaznovani Uroš Celcer, manjkal je tudi Kyrian Nwabueze. S sedmo zmago v sezoni so se utrdili na petem mestu lestvice, današnjim tekmecem, ki so z enajstim porazom na šestem mestu, pa so pobegnili za štiri točke.

Celjani so odlično začeli tekmo in že v četrti minuti povedli. Po podaji Amadeja Brecla je zadel Luka Kerin, ki je sprožil s približno 15 metrov malce z leve strani in žogo od nasprotne vratnice poslal v gol. Za Kerina je bil to prvenec v sezoni.

Tudi v naslednjih minutah so bili gostitelji tisti, ki so bili nevarnejši, sprožili so še nekaj strelov, tako da se je nekajkrat moral izkazati novogoriški vratar Januš Štrukelj. Novogoričani so ravnotežje vzpostavili po 20 minutah igre, Metoda Jurharja pa kljub temu niso resneje ogrozili.

So pa prvi polčas zaznamovale poškodbe, domači strateg Dušan Kosić je moral opraviti kar dve menjavi, iz igre sta odšla Tadej Vidmajer in strelec zadetka Kerin. Tudi trener Gorice Miran Srebrnič je moral poseči po menjavi, Mattea Tomička je zamenjal Jani Curk.

Uvod drugega polčasa je bil precej miren, kar zadeva priložnosti, omeniti velja le poskus Amadeja Brecla z roba kazenskega prostora v 46. minuti, Štrukelj je bil na mestu, in prosti strel Bedeja Osujia v 51. minuti, žogo po njegovem poskusu s slabih 30 metrov je Jurhar odbil čez gol.

V 66. minuti pa so Celjani podvojili prednost. Lupeta je po lepi podaji sam stekel proti vratom Gorice, malce z leve sprožil, Štrukelj je žogo odbil, a na njegovo nesrečo v soigralca Alena Jogana, od katerega se je žoga odbila v mrežo.

V nadaljevanju so Celjani brez posebnih težav ohranjali zanesljivo prednost, vmes sicer še enkrat zadeli, a so sodniki zadetek upravičeno razveljavili zaradi prepovedanega položaja Lupete.

Prva Liga TS, 21. krog, izidi:

Celje - Gorica 2:0 (1:0)
Olimpija - Aluminij 5:1 (2:1)

LESTVICA:
1. Olimpija 49
2. Maribor 45 (-1)
3. Domžale 34 (-2)
4. Rudar Velenje 30 (-2)
5. Celje 27 (-1)
6. Gorica 19 (-1)
7. Krško 19 (-3)
8. Aluminij 18 (-1)
9. Triglav Kranj 14 (-2)
10. Ankaran Hrvatini 12 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice