Šport > Nogomet
4940 ogledov

Na nož! Odgovor Čeferinu, ki trese nogometni svet

barcelona real juventus Reševalni pas/Twitter
Trojica odpadnikov - Real Madrid, Barcelona in Juventus - je najostreje obsodila "nesprejemljive pritiske, grožnje in napade", katerim so podvrženi zaradi vztrajanja pri oblikovanju nogometne superlige.

Prah okoli nogometne superlige se več kot očitno še ne bo tako hitro polegel. Po sklenitvi sporazuma med Uefo in deveterico skesanih superligašev, ki so s podpisom priznali, da je bil poskus odcepitve napaka, ter se zavezali, da bodo odslej igrali po notah Aleksandra Čeferina, se je na hude pritiske odzvala trojica upornikov, ki še naprej ne odstopa od teženj po oblikovanju butičnega tekmovanja.

Florentino Pérez Aleksander Čeferin Uefa Šport Čeferin lahko slavi, podpisan je sporazum

Real, Barcelona in Juventus so zaradi nepokorščine trenutno pod drobnogledom Uefinih disciplinskih organov, v skrajnem primeru pa jim grozi celo dvoletna prepoved nastopanja v vseh evropskih tekmovanjih in visoke finančne kazni. Odpadniki so se na grožnje krovne evropske zveze odzvali s skupnim sporočilom za javnost, v katerem so med drugim obsodili "izdajstvo" deveterice, ki se je uklonila pritiskom Uefe.

"Ustanovitelji superlige so utrpeli in še naprej trpijo nesprejemljive pritiske, grožnje in napade s strani tretjih oseb, da bi opustili naš projekt ter se s tem odpovedali dolžnosti in pravici do oblikovanja rešitev nogometnega ekosistema s pomočjo konkretnih predlogov in konstruktivnega dialoga," so v skupni izjavi zapisali nogometni velikani.

pochettino Liga prvakov Šport Škandalozna razkritja po porazu PSG-ja, na potezi Čeferin

"Takšno početje je pravno nedopustno. Sodišča so že razsodila v prid superligi ter Fifi in Uefi zapovedala, naj se vzdržita vseh ukrepov, ki bi na kakršenkoli način omejevala našo iniciativo, medtem ko je sodni postopek v teku," so dodali. Zapisali so še, da je bila superliga osnovana v želji po "reševanju nevzdržnih razmer v nogometni industriji" in da so "strukturne reforme nujne za dolgoročno preživetje tega športa".

Trojica obsoja tako Uefo kot Fifo, "ker nočeta vzpostaviti ustreznega komunikacijskega kanala", in uporniško dodaja: "Ustanovitelji superlige so enotni v prepričanju, da gre za edinstveno priložnost, da navijačem širom sveta ponudimo najboljšo možno izkušnjo in okrepimo globalno zanimanje za šport, ki ga vse bolj ogrožajo novi generacijski trendi. Obžalujemo tudi, da so se naši soustanovitelji in partnerji s podpisom Uefinega sporazuma znašeli v tako nedoslednem in kontradiktornem položaju. Glede na to, da se težave, ki so privedle do ustanovitve superlige, niso razrešile, se iz dolžnosti do delničarjev in navijačev ter v dobro nogometa in finančne stabilnosti še naprej zavzemamo za rešitev, in to kljub vsem nesprejemljivim pritiskom in grožnjam Uefe."

gianni infantino Razkol Šport Prvi mož Fife obračunal s Čeferinom, poglejte, kaj mu očita
Komentarjev 1
  • Kirka 16:39 08.maj 2021.

    Tu so še najmanj "v igri" ljubitelji nogometa. Gre le za €€€€€€...