Šport > Nogomet
2070 ogledov

Jan Oblak o "lakoti"

Jan Oblak
Slovenski reprezentančni vratar ima jasen cilj.

Atlético Madrid je v četrtek z domačo zmago nad Arsenalom (1:0) napredoval v finale Lige Evropa s skupnim izidom 2:1. Kot ponavadi je mrežo španskega moštva branil Jan Oblak, ki pa je glavnino dela opravil že na prvi tekmi v Londonu.

Oblak Godin Liga Evropa Šport Oblak v finale po tisto, kar je izgubil pred štirimi leti

Oblak bo igral že v svojem tretjem velikem evropskem finalu, čeprav šteje šele 25 let. Leta 2014 je v dresu Benfice klonil v sklepnem dejanju Lige Evropa, po streljanju enajstmetrovk je bila v Torinu boljša Sevilla. Dve leti kasneje je Škofjeločan z Atléticom klonil še v finalu Lige prvakov v Milanu, takrat je bil, prav tako po strelih z bele točke, zmagovalec Real Madrid.

Oblak je z Atléticom v zadnjih letih stalnica v vrhu španske La Lige, kroji tudi izločilne boje evropskih tekmovanj. Toda slovenski reprezentant v Madridu, z izjemo enega španskega superpokala, še ni osvojil večje lovorike. To želi v kratkem spremeniti.

"Lačen sem lovorik. Rad bi jih osvojil čim več. Že večkrat smo pokazali, da je naša ekipa tega sposobna. Zasluženo smo v finalu, na igrišču smo pokazali, da lahko igramo tekme na visoki ravni," je po povratni tekmi z Arsenalom povedal Oblak.

Jan Oblak Video Šport Londončani vzdihovali ob Oblakovih čarovnijah

Na stadionu Wanda Metropolitano je uvrstitev Atlética v finale pospremilo 65.000 gledalcev. Slovenec je poudaril, da imajo "colchonerosi" zaradi tega dodatno moč. "V takšni atmosferi je vse lažje, imel sem občutek, da imamo igralca več," je navijačem na dušo popihal Oblak.

Finale letošnje Lige Evropa bo na sporedu 16. maja, odigran bo v Lyonu. Nasprotnik Atlética bo Olympique Marseille.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice