Šport > Nogomet
538 ogledov

Oblak in Kampl dobila tekmece

Liga Evropa žreb četrtfinale Epa
V Nyonu so opravili z žrebom četrtfinala Lige Evropa.

V konkurenci je ostalo osem klubov iz osmih različnih držav, med njimi sta dva kolektiva s slovenskim pridihom. Za drugo najprestižnejšo evropsko lovoriko se namreč borita Kevin Kampl v dresu RB Leipziga in Jan Oblak v dresu madridskega Atlética. V tej fazi nosilcev ni več, žreb je bil povsem odprt.

Prve četrtfinale tekme bodo 5. aprila, povratne pa 12. aprila.

Leipzig je za nasprotnika dobil Marseille, prvo tekmo bo igral doma. Trener Leipziga Ralph Hasenhüttl je žreb pospremil z naslednjimi besedami: "Zelo sem vesel napredovanja v evropski ligi. Nadaljujemo s pisanjem novih poglavij v zgodovini kluba. Marseille je zelo močna ekipa in za nas zanimiv nasprotnik. In priložnost, da naredimo še korak naprej." 

Športni direktor Marseilla Andoni Zubizaretta pa je dejal: "Leipzig je ekipa, ki igra zelo dobro, je napadalno usmerjena ekipa z zanimivimi idejami v igri. Igramo podoben slog. Poskušali jih bomo spraviti v težave. Bomo videli, če lahko zadržimo formo in se uvrstimo med štiri najboljše ekipe. Veseli smo, da smo v četrtfinalu in zadnja francoska ekipa v evropskih tekmovanjih v tej sezoni."

Liga prvakov žreb četrtfinale Liga prvakov Šport Ponovitev finala in angleški derbi

Na prvi tekmi bo v vlogi gostitelja tudi Atlético Madrid, pomeril se bo z lizbonskim Sportingom. Atlético in Sporting sta se v Ligi Evropa srečala leta 2009/10, takrat v osmini finala. Prve tekma v Madridu se je končala z 0:0, druga v Lizboni z 2:2. Tisto sezono je Atlético osvojil evropsko ligo. Letos ga v času četrtfinalnih tekem čaka peklenski teden, saj bodo med obema obračunoma odigrali še španski mestni derbi z Realom.

Španski mediji so sicer danes več pozornosti kot žrebu namenili poškodbi 32-letnega igralca Atlética Felipeja Luisa. 32-letni brazilski nogometaš si je v četrtek na tekmi Lige Evropa na gostovanju pri Lokomotivi v Moskvi zlomil mečnico, so danes potrdili v klubu, zato bo Brazilec zaradi operacije moral izpustiti tudi svetovno prvenstvo. "Hvala vsem za dobre želje, ne bom se predal," je Luis zapisal na družabnih medijih.

Bo pa tekma Atlética v Lizboni zanimiva za gledalce, saj je pot iz Madrida kratka. Kot je dejal Clemente Villaverde, športni direktor kluba: "Vseeno nam je, da je druga tekma v gosteh, saj sta obe tekmi v tej fazi tekmovanja pomembni. Verjeti v uspeh, to je tisto na kar stavimo, in mislim, da v tem stadiju tekmovanja ni veliko ekip, ki jih ne bi zmogli premagati."

Polfinala bosta 26. aprila in 3. maja. Finale bo gostil stadion v Lyonu 16. maja. 

Arsenal se bo udaril z moskovskim CSKA, rimski Lazio bo pričakal Salzburg.

Liga Evropa, četrtfinale:

RB Leipzig - Marseille
Arsenal - CSKA Moskva
Atlético Madrid - Sporting Lizbona
Lazio - Salzburg

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.