Šport > Nogomet
279 ogledov

Nogometni zvezdnik odslej tudi evangeličanski pastor

Roberto Firmino Epa
Posvetitev nekdanjega zvezdnika Liverpoola in brazilske izbrane vrste je potekala v njegovem rojstnemu kraju.

Nekdanji brazilski nogometni reprezentant in zvezdnik Liverpoola Roberto Firmino je na družbenih omrežjih razkril, da je postal evangeličanski pastor. Posvetitev je potekala prejšnjo nedeljo v njegovem rojstnem kraju Maceio, v cerkvi Manah, ki jo je ustanovil pred tremi leti s svojo ženo Larisso Pereira in še z enim parom, poroča AFP.

"Tri leta cerkve Manah. Kakšna nepozabna in nepozabna noč. Odkar smo srečali Kristusa, želimo, da ljudje spoznajo to ljubezen. Zdaj imamo še eno odgovornost: biti pastorji," je na Instagramu zapisal 32-letni napadalec, ki trenutno igra za savdski klub Al-Ahli.

Roberto Firmino | Avtor: Epa Epa

Cerkev Manah ima tudi dva templja v Liverpoolu, kjer je Firmino igral osem sezon.

Z brazilsko reprezentanco je Firmino v 55 nastopih dosegel 17 golov. Udeležil se je svetovnega prvenstva 2018 v Rusiji, nato pa naslednje leto doma osvojil južnoameriško prvenstvo.

Evangeličani predstavljajo približno tretjino 203-milijonskega prebivalstva, a nekateri voditelji močnih cerkva pravijo, da bodo čez deset let večina.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • bajcek29 17:49 04.julij 2024.

    Napaka. Nepoznavanje izrazoslovja pri avtorju. Evangeličanska cerkev je ena od tradicionalni cerkva pri nas prisotna predvsem v Prekmurju. Četrtina prebivalcev Brazilije pa pripada eni od evangelijskih cerkva in nima nobene povezave z evangeličansko cerkvijo. Pod pojmom evangelijska cerkev se štejejo ...prikaži večjejo cerkve, ki krstijo odrasle osebe /baptisti, binkoštniki/ na temelju osebne spreobrnitve. To učenje pa je daleč od učenja evangeličanske cerkve zato je dobro ,da se ta dva pojma ne zamenja.