Šport > Nogomet
3032 ogledov

Nekoč velik zvezdnik tone vse globlje

Paul Gascoigne EPA
Sloviti nogometaš se je tokrat znašel na sodišču zaradi suma spolnega nadlegovanja.

Nekdanji angleški nogometni reprezentant Paul Gascoigne, ki se je v karieri proslavil tako z dobro igro kot tudi z neolikanimi izpadi, se je znova znašel v težavah zaradi svojega obnašanja. V Angliji je namreč sedel na zatožno klop zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja, saj naj bi na vlaku brez privolitve poljubil neko žensko.

Dvainpetdesetletni nekdanji vezist Newcastle Uniteda, Tottenhama in Lazia ter Anglije naj bi med vožnjo na vlaku v pijanem stanju poljubil neko potnico. V svojem zagovoru policiji je zatrdil, da je to storil, ker je želel dvigniti njeno samozavest.

Tožilec pa je danes na sodišču v Teessidu Gascoignovo obnašanje na vlaku opisal kot "kratek, a zelo neprijeten napad s spolnimi motivi". Nekdanji nogometaš naj bi na vlaku sprva razgrajal in ponujal potnikom gin-tonike.

Med vožnjo naj bi se skušal usesti na potnico, ki se mu je izmikala, zatem pa je prijel njen obraz in ji "posadil moker poljub na usta", je dogajanje opisal tožilec William Mousley.

Domnevna žrtev je dejanje takoj prijavila policiji, ki je opravila pogovor z Gascoignom še isto noč. Kot je dodal Mousley, je bila ženska nad dejanjem nekdanjega nogometaša "šokirana in pretresena", Gascoigne pa naj bi policistom priznal, da je poljubil "debeluško".

Gascoigne, ki je zaslovel s predstavami na svetovnem prvenstvu leta 1990 v Italiji, kasneje pa tudi z več neotesanimi izpadi, vztraja, da ni kriv spolnega napada.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice