Šport > Nogomet
84 ogledov

Najslabši klub na svetu

Napadalec Mauro Shampoo je v desetih letih zabil le en gol. Žurnal24 main
Nogometni klub Ibis iz brazilske Pauliste je sam sebe označil za najslabšega na svetu. Za to ima dobre argumente, saj niso bile redke tekme, ko je izgubljal s 15, 30 ali celo 40:0.
 

Neprekosljivi

Brazilski klub Sport Recife je leta 1978 Ibisu v štirih tekmah dal kar 44 golov.

Ibis, klub iz brazilske Pauliste, mesta z okrog 300 tisoč prebivalci, je bil ustanovljen leta 1938. Sprva je bil znan kot delavski klub z ne prevelikimi ambicijami, sčasoma pa so te rasle. Po smrti prvega predsednika Joaa Queiroza je njegov naslednik Onildo Ramos zastavil drznejše načrte. Simbol kluba je postal ibis, sveta ptica starih Egipčanov. Vendar mu ta ni prinesel sreče. Brazilski nižjeligaš je namreč v prvih 60 letih obstoja zabil le 120 zadetkov, prejel pa jih je kar 3700. V 80 letih prejšnjega stoletja so se njegovi nogometaši ovenčali z neslavnim rekordom 55 tekem brez zmage in 23 zaporednih porazov. Malce ironično je, da so se v klubu sami razglasila za najslabše na svetu in se prijavili v Guinnnessovo knjigo rekordov. Najboljši igralcev Ibisa je napadalec Mauro Shampoo, ki je v desetih letih dosegel le en samcat zadetek. Pri porazu z Ferroviarijem z 8:1! O napadalcu, ki se ukvarja s frizerstvom, so pisali pesmi in snemali dokumentarce. S ciljem preseči negativno javno mnenje bo klub v center za trening vložil sedem milijonov evrov in upal na boljšo prihodnost.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.