Šport > Nogomet
1084 ogledov

Veliki sprejem in državna odlikovanja za prvake

sprejem Pariz
1/4
Epa
V Parizu veliki sprejem svetovnih prvakov v nogometu.

Francoski nogometaši, ki so v nedeljo v Moskvi osvojili naslov svetovnih prvakov, so ob velikem navdušenju in ob več deset tisoč navijačih prispeli na Elizejske poljane in se med navdušene rojake zapeljali na odprtem avtobusu. Že pred tem jih je v Elizejski palači sprejel predsednik države Emmanuel Macron.

Francoska reprezentanca je sicer z letališča odšla z zamudo kakšnih dveh ur, so poročali francoski mediji, saj naj bi prišlo do okvare avtobusa. A to ni zmotilo veselja nogometašev in navijačev, ki so jih pričakali na letališču.

slavje pressica Video Šport Francozi v slačilnici slavili s tremi predsedniki

Blizu Elizejskih poljan, kjer se je že popoldan zbralo več sto tisoč ljudi, so reprezentanti prestopili na odprt avtobus in ob spremstvu okrog 2.000 policistov nadaljevali svojo pot. Ob tem so se nogometaši preoblekli v majice z dvema zvezdicama - vsaka ponazarja en naslov svetovnega prvaka - ter se odeli v šale z napisi "Svetovni prvaki".

Nad njimi so poletela vojaška letala, ki so nebo obarvala v barve francoske zastave.

V Elizejski palači, kjer ima rezidenco predsednik države Macron, je nogometne heroje pričakalo okrog 3.000 ljudi, med njimi številni mladi nogometaši, ki jih je tja povabil Macron. Podelil jim je najvišja državna civilna odlikovanja, Red legije časti,

Francija slavi Dan slave Šport Milijon ljudi pelo in plesalo, ducat jih je razgrajalo
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice