Šport > Nogomet
254 ogledov

Olimpija ponižala Rudar, nov poraz Domžal, Muri le točka

NK Olimpija Profimedia
Nogometaši Mure in Triglava so se v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1), medtem ko je Olimpija premagala velenjski Rudar s 6:0 (4:0), nogometaši Celja pa so premagali Domžale z 2:1 (1:1).

Celjani in Domžalčani so na prvi medsebojni tekmi skupaj dosegli kar osem zadetkov, od tega pet zmagovalci iz Celja. Ti so slavili tudi tokrat v z goli manj bogatim obračunom. Izbranci Dušana Kosića so zrežirali preobrat in še četrto tekmo zaporedoma končali neporaženi. Kljub temu ostajajo na petem mestu s točko manj od četrtouvrščene Mure in tretjeuvrščenega Aluminija, ki pa ima tekmo manj. Domžale so po sedmem porazu ostale na osmem mestu.

Tekmeca sta se v prvih 20 minutah bolj ali manj previdno preizkušala, v 21. minuti pa so gosti povedli. Tonči Mujan je na robu kazenskega prostora oddal žogo v kazenski prostor do Slobodana Vuka, ki je bil (vsaj) na meji prepovedanega položaja, ta pa jo je nato pod Matjažem Rozmanom potisnil v celjsko mrežo.

V 32. minuti so konkretnejši Domžalčani prišli do novega poskusa, z roba kazenskega prostora je le malce premalo natančno meril Arnel Jakupović. V 35. minuti pa je Celjanom uspelo izvesti prvo nevarnejšo akcijo, po kateri je žogo v kazenskem prostoru dobil Luka Kerin, novinec v domžalski obrambi Nikola Vujadinović ga je brcnil in zakrivil najstrožjo kazen. To je unovčil Mitja Lotrič s šestim golom sezone in tretjim z bele pike.

V drugem polčasu je prvi nevarneje zagrozil Vujadinović, a je bil njegov strel z glavo premalo konkreten za Rozmana. Slednji pa je moral precej resneje posredovati v 69. minuti, ko je Vuk lepo prišel do neoviranega strela v kazenskem prostoru.

V 62. minuti je bil nevaren tudi Mujan, z leve strani je žogo poslal mimo oddaljene vratnice. Deset minut pozneje pa so dotlej nenevarni Celjani povedli z 2:1. Lotrič je najprej lepo zaposlil vtekajočega Daria Vizingerja, ki je malce z desne zadel nasprotno vratnico, odbito žogo pa je z enajstih metrov v mrežo potisnil Luka Kerin.

V 78. minuti je na drugi strani nevarno sprožil Jakupović, Rozman se je izkazal, pri Celjanih pa je v 88. minuti iz obrata poskusil še Lotrič, a je Ajdin Mulalić žogo ukrotil.

Celjani bodo v 15. krogu v soboto gostovali v Mariboru, Domžalčani pa bodo dan pozneje gostili Bravo.

* Arena Z'dežele, sodniki: Šmajc, Brezar in Kalan.
* Strelci: 0:1 Vuk (21.), 1:1 Lotrič (36./11 m), 2:1 Kerin (72.).
* Celje: Rozman, Vidmajer, Zaletel, Stojinović, D. Štraus (od 81. Ćalušić), Plantak, Benedičič, Lotrič, Kerin (od 89. Štravs), Božić, Vizinger.
* Domžale: Mulalić, Sikošek (od 90. Šoštarič Karič), Vujadinović, Klemenčič, Ćorluka, Ibričić, Pišek, Mujan, Lazarević (od 70. Podlogar), Vuk (od 79. Sappinen), Jakupović.
* Rumeni kartoni: Pišek; Vujadinović, Sikošek.
* Rdeči karton: /.

 

Olimpija razbila Rudar

 

Čeprav na ljubljanski klopi ni bilo kaznovanega trenerja Safeta Hadžića, pa so njegovi varovanci svoje delo opravili po pričakovanjih. Vodilna ekipa je bila za razred boljša od premalo motivirane zadnjeuvrščene zasedbe iz Velenja. Domači, ki so pogrešali tudi kaznovanega Jucieja Lupeto, je prišla do pete zmage na zadnjih sedmih tekmah, Rudar pa na zadnjem mestu še vedno čaka trenutek, ko bo lahko na lestvici v rubriko zmage vpisal enico.

Olimpija je večino dela naredila že v dobre prve pol ure. Medli Velenjčani so do takrat iz svoje mreže pobrali že štiri žoge, o dogajanju na igrišču pa dokaj zgovorno govori tudi podatek, da so gostitelji proti tekmečevim vratom zgolj v prvih 45 minutah sprožili kar 18 strelov.

S štirimi so tudi zadeli cilj. Mrežo je načel Bojan Knežević, ki je na svoji prvi tekmi v dresu Olimpije zadel z dobrih desetih metrov v četrti minuti po podaji Anteja Vukušića. V 13. in 22. minuti pa je bil v ospredju Vukušić, saj je dosegel svoja deseti in enajsti zadetek v sezoni in se utrdil na vrhu lestvice strelcev.

NK Olimpija | Avtor: Profimedia Profimedia

Najprej je zadel z nizkim strelom s 17 metrov, nato pa je tudi z nekoliko sreče žogo v mrežo spravil iz bližine po kotu in zmedi v kazenskem prostoru gostov. Zelo nerazpoloženi Velenjčani pa so v 32. minuti morali opazovati še slavje Erica Boakyeja, ki je zadel z roba kazenskega prostora.

Kako se bo tekma odvijala, je bilo sicer jasno že po nekaj minutah, v tretji so domači, denimo, dvakrat zatresli prečko po poskusih Vukušića in Stefana Savića, slednjemu je vmes Tomaž Stopajnik obranil še strel iz bližine.

NK Olimpija | Avtor: Profimedia Profimedia

V drugem delu so uvodoma Velenjčani pokazali nekaj več bojevitosti, a je tudi to hitro poniknilo, v 64. minuti je namreč Savić preigral več igralcev neodločne velenjske obrambe, prišel malce z leve strani pred Stopajnika in ga ugnal s strelom pod prečko.

Tudi zatem se je nadaljevala prevlada domačih, ki so končni izid postavili v 89. minuti, ko je s prostega strela z več kot 20 metrov zadel Endri Čekiči.

Ljubljančani bodo v 15. krogu v soboto gostili Aluminij, Rudar pa dan pozneje Muro.

 

* Stadion Stožice, sodniki: Antič, Bensa in Habibović.
* Strelci: 1:0 Knežević (4.), 2:0 Vukušić (13.), 3:0 Vukušić (22.), 4:0 Boakye (32.), 5:0 Savić (64.), 6:0 Čekiči (89.).
* Olimpija: Vidmar, Jurčević (od 81. Gasser), Samardžić, Bagnack, Boakye, Knežević (od 62. Valenčič), Tomić, Menalo, Savić, Čekiči, Vukušić (od 62. Kidrič).
* Rudar: Stopajnik, Krefl, Ejup, Džinić, Filipović (od 79. Pušaver), Vošnjak, Anđelković (od 72. Kitek), Kobiljar, Črnčič (od 46. Pljava), Radić, Petrović.
* Rumena kartona: Črnčič, Pušaver.
* Rdeči karton: /.

 

Mura v izdihljajih tekme do točke

 

Čeprav je že močno dišalo po prvem porazu Mure na domačem igrišču in po prekinitvi niza petih tekem brez poraza, pa so se črno-beli le izvlekli in proti borbenim Gorenjcem iztržili točko, ki jih je zadržala na četrtem mestu. Triglavani, ki so vodili še v 90. minuti, pa so ostali na predzadnjem mestu.

Kranjčani so se v prvem polčasu dobro zoperstavili favoriziranim domačinom in jim povzročali precej težav pri organizaciji igre. Hkrati pa so bili tudi nekajkrat nevarni za tekmečev gol, ne nazadnje so že v sedmi minuti dosegli edini zadetek polčasa, ko se je sedmič v sezoni med strelce vpisal Luka Majcen, ki je iz bližine unovčil podajo z desne strani.

Gorenjci so sicer dvakrat poskusili še prek Davida Tijanića v 24. in 44. minuti, a je bil obakrat zanesljiv Matko Obradović. Domači pa so bili še najbolj nevarni v 14. minuti, ko je z glavo poskusil Marin Karamarko, Jalen Arko pa je bil na mestu. V 45. minuti je sicer mrežo Triglava zatresel Fejsal Mulić, a iz prepovedanega položaja.

Prav Mulić je bil prvi nevaren v drugem polčasu, v 50. minuti je iz bližine streljal z glavo, z golove črte pa je žogo odbil Žan Kumer. Mura je v teh trenutkih pritiskala proti vratom gostov, a posebej nevarna ni bila, izjema je bila 69. minuta, ko je znova z glavo meril Mulić, takrat pa le malce premalo natančno.

NŠ Mura Do leta 2023 Šport Mura podaljšala s tremi pomembnimi igralci

V 73. minuti pa so po dolgem času zagrozili tudi Gorenjci, takrat pa je Majcen žogo z desne strani poslal mimo vrat z diagonalnim strelom. Terensko premoč so domači vendarle kronali v 75. minuti, ko je Žan Karničnik prodrl po desni strani, žogo mimo Arka podal v sredino, kjer jo je pričakal Mulić in iz bližine zadel prazno mrežo.

V 80. minuti pa so gosti poskrbeli za nov šok za domače. Majcen je hitro potegnil v protinapad, oddal žogo na svojo desno do vtekajočega Tijanića, ta pa je nato žogo z močnim strelom med nogama Obradovića poslal v mrežo. Za Tijanića je bil to peti zadetek sezone.

Je pa Mura v izdihljajih tekme vendarle prišla vsaj do točke, Arko je namreč v kazenskem prostoru podrl Andrijo Bubnarja, Amadej Maroša pa je bil nato zanesljiv s strelom z bele pike. Zanj je bil to šesti gol sezone.

Sobočani bodo v 15. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Velenju, Kranjčani pa bodo dan prej gostili Sežance.

* Stadion v Fazaneriji, sodniki: Balažič, Mežnar in Mijatović.
* Strelci: 0:1 Majcen (7.), 1:1 Mulić (75.), 1:2 Tijanić (80.), 2:2 Maroša (90./11 m).
* Mura: Obradović, Šturm, Karamarko, Maruško, Karničnik, Kouter, M. Brkić (od 85. Bubnjar), Maroša, Šušnjara (od 76. Horvat), Kous (od 62. Bobičanec), Mulić.
* Triglav: Arko, Rogelj, Kumer, Milanović, Mlakar (od 76. Arh Česen), G. Brkić (od 80. Janković), Udovič, Kryeziu, Tijanić, Majcen, Petric (od 70. Gajić).
* Rumeni kartoni: Mulić; Brkić, Kumer, Petric, Rogelj, Arko, Milanović.
* Rdeči karton: /.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice