Šport > Nogomet
56 ogledov

Moujev debi: zmaga z enim golom v Bangkoku

Schürrle Cleiton Silva Chelsea Tajska Singha All Star Rajamangala državni stadio
1/14
EPA
Chelsea je na prvi tekmi pod vodstvom novega trenerja Joséja Mourinha v Bangkoku premagal ekipo Singha All Stars. Edini gol je zabil Romelu Lukaku.

Na stadionu Rajamangala je mladi belgijski napadalec Romelu Lukaku na premierni tekmi Joséja Mourinha po povratku k Chelseaju zadel v prvem polčasu, ko je v 34. minuti zadel z najstrožje kazni.

Mourinhova prva tekma pri modrih je minila tudi v znamenju debijev novih članov kluba Andréja Schürrleja in Marca van Ginkla, po obračunu s tajsko ekipo zvezd pa se Londončani selijo v malezijski Kuala Lumpur.

Woodward poletel iz Avstralije

Singha All Stars so sicer na prejšnjem obračunu pred domačimi navijači presenetili Manchester United, ki je z novim trenerjem Davidom Moyesom za razliko od Mourinha pri Chelseaju začel s porazom (0:1).

Oba kluba sta bila zadnje dni vpletena v medijsko prerekanje okrog prihodnosti napadalca Wayna Rooneyja, za katerega je Chelsea v torek poslal tudi uradno ponudbo. Angleški mediji, ki so poročali, da je United ponujeno zavrnil, zdaj pravijo, da je izvršni direktor Ed Woodward zaradi "nujnih prestopnih aktivnosti" zapustil turnejo rdečih vragov po Avstraliji.

Mou: "Kar smo storili, smo storili na čist način"

O ponudbi za Rooneyja, ki jo je dan kasneje uradno potrdil tudi Chelsea, je po sredini tekmi v Bangkoku spregovoril tudi Mourinho, a je Portugalec zavrnil namigovanja, da naj bi modri poleg denarja aktualnim angleškim prvakom ponujali tudi Juana Mato in/ali Davida Luiza.

"Nič ni več skrivnost. Chelsea se zanima za igralca, Chelsea je dal uradno ponudbo," je po svoji prvi zmagi po povratku v klub dejal Mourinho. "Kar smo storili, smo storili uradno, na čist način. Nič več ne moremo reči, nič več ne moremo storiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.