Šport > Nogomet
1675 ogledov

Messi želi iz Barcelone, a iz velikana sporočajo: "Je prestar in predrag"

Lionel Messi Profimedia
Lionel Messi bo skorajda zagotovo po koncu sezone zapustil Barcelno, glavno vprašanje pa je, kje bo nadaljeval kariero?

Veliki zvezdnik Barcelone Lionel Messi je bil že poleti zelo blizu tega, da zapusti Barcelono, a je zaradi pogodbe, ki ga za Blaugrano veže še za eno sezono, moral ostati. A po sezoni 2020/21 bo Argentinec končno imel proste roke pri izbiri kluba, kot kaže, pa nima namena podaljšati pogodbe z Barcelono.

Nogometni svet je bil tako prepričan, da je največji favorit za Messijev podpis angleški velikan Manchester City, toda neimenovani vir iz kluba trdi, da si ga Meščani ne želijo več. Messi bo naslednje leto prost igralec, a Manchester City se ne bo vključil v bitko za Argentinca, saj naj bi bila plača, ki jo zahteva, astronomska ter dosti previsoka za nogometaša, ki bo napolnil že 34 let.

"Celo sam Messi je že izjavil, da se počasi bliža svoji upokojitvi, čeprav tega v nogometnem svetu nihče ne želi sprejeti. Njegova leta ter finančne zahteve, saj tudi če pride zastonj, bo njegova plača astronomska, preprosto ne grejo skupaj. Na leto bi nas stal okoli 100 milijonov evrov. To je v času pandemije koronavirusa prevelik udarec za večino ekip na svetu, tudi za City," naj bi za angleške medije besede vira iz kluba povzel španski nogometni strokovnjak Semra Hunter.

Messi si je poleti silno želel zapustiti klub in prestopiti v klub svojega nekdanjega učitelja Pepa Guardiole, a do prestopa na koncu vendarle ni prišlo. Glede na trenutno stanje ter igre Barcelone, je malo verjetno, da bi si po sezoni premislil ter želel ostati v prestolnici Katalonije, a kot kaže tudi prestop k Meščanom ni več aktualen. Messijeva prestopna saga se tako še naprej zapleta, medtem ko se ves nogometni svet še naprej sprašuje, kje bo najboljši nogometaš zadnjih let nadaljeval kariero.

 

Komentarjev 1
  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 18:24 23.november 2020.

    Tole prihaja iz Španije, iz krogov starega vodstva, ki je že skoraj zgodovine, Bartomeujev krog. Pošiljajo mu davkarijo, ga črnijo pred soigralci, sedaj namigujejo , da bo za druge klube predrag, vse "stare" nogometaše okoli njega odstranjujejo iz kluba. Kdor ...prikaži večr je še pri pameti, se od njih lepo distancira. Škoda pa je kluba, ki bo moral, če bo zmogel, začeti novo zgodbo iz nule od dna.

Sorodne novice