Šport > Nogomet
0 ogledov

Maribor z dolgim nosom

Nogometaši Interblocka so se veselili kot med sladke zmage v Mariboru. Žurnal24 main
Finalista nogometnega pokala Hervis sta Koper in Interblock. Varovanci Nedžada Okčiča so izgubili z Gorico, a vseeno napredovali, Interblock pa je v osrčju Štajerske ugnal vijolične.

Nogometaši Maribora so na povratni polfinalni tekmi pokala Hervis izgubili proti Interblocku z 2:3 (1:1). Ljubljančani so se tako uvrstili v finale tega tekmovanja, prva tekma se je namreč končala z izidom 2:2. Branilci naslova iz Ljubljane so tekmo na Štajerskem začeli iz malce slabšega položaja, saj so doma dobili kar dva zadetka. Toda predvsem v prvem polčasu so pustili zelo dober vtis in napovedali ogorčen boj za finale, ki jim ga je dokončno zagotovil Iličić v 86. minuti. V finalu se bo tako Interblock, ki je doslej svoj edini finale pokala tudi dobil, pomeril s prav tako še neporaženim moštvom v finalih tega tekmovanja, Koprom.

Nogometaši Luke Kopra so na povratni tekmi polfinala Hervis uspeli ubraniti prednost s prvega srečanja (4:2) in se kljub porazu z 0:1 uspeli uvrstiti v finale slovenskega pokala na račun Hita Gorice. Gol Mladena Kovačevića v 68. minuti je bil tako le tolažilna nagrada za varovance Mirana Srebrniča, ki bodo letos po vsej verjetnosti ostali brez mesta v Evropi. Koprčani, ki so v prvenstvu še vedno na robu prepada, bi lahko tako v pokal Uefa še vedno prišli po "stranski poti".

Pokal Hervis, polfinale, povratni tekmi:

Luka Koper : HiT Gorica 0:1 (0:0) 4:3*
M. Kovačević (68)

Maribor : Interblock 2:3 (1:1) 4:5*
Mezga (45), Tavares (52); Ćović (32), Berić (71), Iličić (86)

*skupni izid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.