Šport > Nogomet
3714 ogledov

Maradono bodo izkopali

maradona Epa
Truplo pokojnega argentinskega nogometnega boga bodo v kratkem preselili na drugo lokacijo.

Argentinsko sodišče je odobrilo preselitev posmrtnih ostankov Diega Armanda Maradone z zasebnega pokopališča v mavzolej, ki ga trenutno gradijo v argentinski prestolnici, poroča Associated Press.

Sodišče v San Isidru na obrobju Buenos Airesa je s tem ugodilo zahtevi Maradonovih otrok. Nekdanji zvezdnik argentinske izbrane vrste je umrl leta 2020 za posledicami pljučnega edema in odpovedi srca. Star je bil 60 let.

"Vedno smo menili, da je njegovo mesto med ljudmi, vendar se obenem zavedamo, da je zagotavljanje varnosti še vedno prioriteta," je po družbenih omrežjih sporočila ena izmed njegovih hčera. "Želimo si, da bi ga lahko tisti, ki so ga imeli radi, tudi obiskali, mu izkazali svojo naklonjenost in mu pustili kakšno marjetico," je dodala.

Maradono so k večnemu počitku položili na pokopališču Jardín de Bella Vista, ki se nahaja približno 50 kilometrov severozahodno od Buenos Airesa. Sodišče je zahtevi za premestitev posmrtnih ostankov ugodilo iz "humanitarnih in čustvenih razlogov".

Odločitev o tem, kdaj naj bi ga preselili na drugo lokacijo, je prepuščena njegovi ožji družini.

K prezgodnji smrti argentinskega nogometaša so pripomogle številne zaskrbljujoče okoliščine, zaradi česar bo na zatožno klop sedlo osem zdravstvenih delavcev, vključno z zdravnikom Leopoldom Luquom in tremi medicinskimi sestrami.

Obtožnica jih bremeni neustrezne zdravstvene nege na domu, čeprav so vedeli, da je pokojnik v zelo slabem stanju. Grozi jim od osem do 25 let zapora. Sojenje naj bi se začelo marca 2025.

Maradona sodišče | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.