Šport > Nogomet
292 ogledov

Manchester United razbil Romo, v Španiji dve izključitvi

Edinson Cavani Chris Smalling Man Utd AS Roma Epa
V Manchestru in Villarrealu sta bili odigrani prvi tekmi polfinala Lige Evropa. Skupno je padlo kar enajst zadetkov.

Manchester United je na Old Traffordu visoko premagal AS Romo (6:2). "Rdeči vragi" so mrežo Rome, ki je kmalu po začetku morala menjati poškodovanega Jordana Veretouta, načeli v deveti minuti, ko je po kombinaciji Paula Pogbaja, Edinsona Cavanija in Bruna Fernandesa zadel slednji. Dinamičen začetek tekme je nato začinila najstrožja kazen za Romo v 15. minuti, Pogba je igral z roko, z bele pike pa je bil natančen Lorenzo Pellegrini.

Nova smola pa je doletela Rimljane po slabe pol ure, saj se je ob branjenju Pogbajevega strela poškodoval še vratar Pau López. A to Italijanov ni vrglo iz tira, v 34. minuti je namreč Edin Džeko iz bližine zadel za 2:1 po podaji Pellegrinija. Že v 37. minuti je moral gostujoči trener Paulo Fonseca opraviti že tretjo menjavo, saj se je poškodoval še Leonardo Spinazzola. Globoko v sodniškem dodatku je dvakrat zapovrstjo iz ugodnega položaja poskusil Cavani, a neuspešno.

Zato pa je natančno v zgornji kot za 2:2 zadel v 48. minuti po Fernandesovi podaji. Potem ko je v 53. minuti zapravil novo priložnost v 53. minuti, se je spet odkupil v 64. minuti, ko je iz bližine spravil v mrežo odbito žogo za 3:2. Za že 4:2 je v 71. minuti z bele pike zadel Fernandes, Pogba pa je v 75. minuti praktično pokopal upe Rome z golom z glavo za 5:2. V 86. minuti je dodaten žebelj v Romino krsto zabil Mason Greenwood z golom za 6:2.

Leo Messi Barcelona Granada La Liga Šport Katastrofa na Camp Nouu, Barcelono potopil devetintridesetletnik!

Villarreal Arsenal VAR | Avtor: Epa Epa

Villarreal je na El Madrigalu premagal Arsenal (2:1). Španci so tekmo izvrstno začeli in povedli že v peti minuti, ko je zadel Manuel Trigueros. Londončane je v še globlje težave v 29. minuti potisnil Raúl Albiol, ki je na drugi vratnici unovčil podajo iz kota.

V 57. minuti je drugi rumeni in posledično rdeči karton pri precej skromnem Arsenalu dobil Dani Ceballos, tako da so se možnosti "topničarjev" še zmanjšale.

Potem ko je Gerard Moreno v 66. minuti zapravil novo lepo priložnost za Špance, ko je izgubil dvoboj z Arsenalovim vratarjem Berndom Lenom, so v 73. minuti Londončani kljub igralcu manj le prišli do zadetka, z bele pike je bil uspešen Nicolas Pépé. Upe gostov je dodatno vzbudila izključitev Étienna Capoueja v 77. minuti, Pierre-Emerick Aubameyang pa je globoko v sodniškem dodatku zapravil zadnjo priložnost za izenačenje.

Povratni tekmi bosta prihodnji teden, finale pa 26. maja v Gdansku.

Liga Evropa, polfinale (prvi tekmi):

Manchester United - AS Roma 6:2 (1:2)
Fernandes 9., 70./11m, Cavani 48., 64., Pogba 75., Greenwood 86.; Pellegrini 15./11m, Džeko 34.

Villarreal - Arsenal 2:1 (2:0)
Trigueros 5., Albiol 29.; Pépé 73./11m
RK: Capoue (Villarreal) 80.; Ceballos (Arsenal) 57.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice