Šport > Nogomet
339 ogledov

Liverpool žaluje, bolezen vzela legendo kluba

Ian St. John Profimedia
Dosegel je enega najslavnejših zadetkov v bogati klubski zgodovini.

Nekdanji napadalec angleškega nogometnega velikana Liverpoola Ian St. John je umrl v 83. letu starosti po dolgi bolezni, so danes zapisali rdeči na klubski spletni strani. St. John je umrl v ponedeljek pozno zvečer v bolnišnici Arrowe Park Hospital, obkrožen z družino, pa so sporočili njegovi najbližji.

Skupno je St. John v dresu Liverpoola med letoma 1961 in 1971 zbral 425 nastopov in dosegel 118 golov. Za reprezentanco Škotske je nastopil 21-krat in dosegel devet zadetkov.

Ian St. John | Avtor: Profimedia Profimedia

Njegov najbolj ikoničen gol v klubski zgodovini je, ko je leta 1965 v sodnikovem dodatku zadel za zmago z 2:1 nad Leedsom in prvi klubski pokal FA v zgodovini.

St. John je bil obenem ključni igralec v sezoni 1961/62, svoji prvi na Anfieldu, ko je pomagal klubu napredovati v prvoligaško druščino. Njegov prestop iz škotskega Motherwella je bil tedaj rekorden za klub; vreden 37.500 funtov.

alisson Pretresljivo Šport Vratarja Liverpoola doletela družinska tragedija

"Misli vseh v klubu so danes v tem težkem času z Ianovo družino in prijatelji," so med drugim pri Liverpoolu zapisali na spletni strani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice