Šport > Nogomet
39 ogledov

Lipušček strelec zadetka ob visokem porazu Rigasa

Žiga Lipušček Profimedia
Slovenski nogometaš Žiga Lipušček je debitiral v skupinskem delu evropske lige. V dresu RFS iz Rige je gostoval v Bukarešti pri FCSB in izgubil z 1:4.

Slovenski branilec Žiga Lipušček je z RFS iz Rige gostoval pri FCSB v Bukarešti ter se vpisal med strelce v 23. minuti, ko je izenačil na 1:1. Pred tem je za domače v osmi minuti zadel Daniel Birligea, v 32. pa za novo vodstvo romunske zasedbe Marius Stefanescu. Zmago domačinov je v drugem polčasu z dvema goloma potrdil Darius Olaru.

Eden bolj pričakovanih dvobojev je bil v Rimu med Romo in Athleticom Bilbaom. Končal se je z 1:1, potem ko je v prvem polčasu za Rimljane zadel Artem Dovbik, v drugem pa je izenačil v 85. minuti Aitor Paredes.

Liga Evropa | Avtor: Epa Epa

Fenerbahče je z 2:1 ugnal Union St. Gilloise, Malmö je doma izgubil proti Rangers iz Glasgowa z 0:2, Ajax je nadigral Bešiktaš s 4:0, Mika Godts je dosegel dva gola, Lyon je z 2:0 odpravil Olympiakos, Eintracht Frankfurt in Viktoria Plzen sta igrala 3:3, pri čemer so gosti za točko dosegli dva gola v 86. in 92. minuti.

V končnici je do zmage prišla Braga. Ta je proti Maccabiju iz Tel Aviva zaostajala z 0:1, nato pa je v 88. minuti zadel Bruma, ki je poskrbel tudi za preobrat v 95. minuti z bele pike. Gosti so po tem dobili dva rdeča kartona.

Liga Evropa | Avtor: Epa Epa
Tekma med Tottenhamom in Qarabagom se je začela z več kot polurno zamudo, saj so gosti obstali v londonskem prometu. To pa favoritov ni vrgli iz tira, tako kot ne rdeči kartona Raduja Dragusina že v osmi minuti. Brennan Johnson v prvem ter Pape Matar Sarr in Dominic Solanke v drugem so poskrbeli za pričakovano zmago. Za nameček je Toral Bajramov pri 0:2 zadel le okvir vrat z bele pike.

V sredo je norveški Bodö/Glimt brez pomoči Nina Žuglja gostil Porto in zmagal s 3:2, tekma med AZ Alkmaarjem in Elfsborgom se je prav tako končala s 3:2, za presenečenje pa je poskrbel tudi nizozemski Twente, ki je na Old Traffordu igral 1:1 z Manchester Unitedom.

Dinamo Kijev je z 0:3 izgubil proti Laziu, Galatasaray je s 3:1 odpravil Paok, Ludogorec pa je z 0:2 izgubil proti Slavii iz Prage. Nice in Real Sociedad ter Midtjylland in Hoffenheim so se razšli z 1:1. Anderlecht je premagal Ferencvaros z 2:1.

* Izidi, 1. krog:
- sreda, 25. september:
AZ Alkmaar - Elfsborg                 3:2 (1:1)
Bodö/Glimt - Porto                    3:2 (2:1)
(Nino Žugelj ni igral za Bodö/Glimt)
Dinamo Kijev - Lazio                  0:3 (0:3)
Galatasaray - Paok                    3:1 (0:0)
Ludogorec - Slavia Praga              0:2 (0:1)
Manchester United - Twente            1:1 (1:0)
Nice - Real Sociedad                  1:1 (1:1)
Anderlecht - Ferencvaros              2:1 (0:0)
Midtjylland - Hoffenheim              1:1 (1:0)

- četrtek, 26. septembra:
Fenerbahče - Union St. Gilloise       2:1 (1:0)
Malmö - Rangers                       0:2 (0:1)
Roma - Athletic Bilbao                1:1 (1:0)
Ajax - Bešiktaš                       4:0 (1:0)
Bukarešta - Rigas FS                  4:1 (2:1)
(Žiga Lipušček je igral celo tekmo za RFS)
Lyon - Olympiakos                     2:0 (0:0)
Braga - Maccabi Tel Aviv              2:1 (0:1)
Eintracht Frankfurt - Viktoria Plzen  3:3 (1:1)
Tottenham - Qarabag                   3:0 (1:0)

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice