Šport > Nogomet
3091 ogledov

Legendo kluba iskali 7 dni, našli so ga zmrznjenega ob stadionu

Aleksandar Miličić centralna.net
Žalosten konec nekdanjega srbskega nogometaša.

Aleksandar Miličić je trpel za Alzheimerjevo boleznijo in demenco, večkrat je že izginili s svojega doma, a se je vedno vračal. Tokrat se to ni zgodilo, prebivalci Šabca, ljudje so se povezali na socialnih omrežjih, in srbska policija so 75-letnika iskali sedem dni, na koncu pa našli zmrznejnega ob stadionu kluba Mačva v Šabcu. Zdravniki so kahko le še razglasili za mrtvega.

Miličić je v svoji karieri večinoma nastopal za Slobodo iz Tuzle, v klubu je postal legenda. Bočni branilec je v letih 1969-1978 odigral namreč kar 475 tekem v dresu omenjenega kluba, bil je tudi član generacije, ki je prišla do največjega uspeha v zgodovini Slobode.

Leta 1977 je s soigralci osvojil tretje mesto v močni jugoslovanski ligi in si tako zagotovil nastop v evropskem Pokalu Uefa. V prvem krogu tega tekmovanja jih je nato izločil španski Las Palmas.

Miličić je bil sicer rojen v Šabcu, poleg Slobode pa je igral še za Mačvo (1963-1966) in Voždovac (1966-1969). Po igralski karieri je bil nekaj časa tudi trener Slobode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.