Šport > Nogomet
265 ogledov

Legendarni Zico razkril svoje favorite v Rusiji

neymar philippe coutinh EPA Neymar (sredina) in Philippe Coutinho (levo).
Favoriti legendarnega Zica na bližnjem SP v nogometu so njegovi rojaki Brazilci, pa Argentinci in Nemci.

"Normalno je, da se ob zvezdnikov pričakuje velike stvari. Brazilija ima tudi uigrano ekipo in zato verjamem, da jim bo šlo na svetovnem prvenstvu odlično," o možnostih svojih rojakov na bližnjem mundialu v Rusiji razlaga legendarni Zico. Danes 65-letni trener zadnja leta dela na Japonskem, kot igralec pa je v 70-ih in 80-ih letih trikrat nastopil na svetovnem prvenstvu. Velja za enega tistih nekdanjih asov nogometne žoge, ki ni nikoli osvojil svetovne krone.

Favoriti so isti kot vedno: Brazilija, Nemčija, Argentina. Tudi Franciji bi šlo lahko dobro.

Njegovi nasledniki jo letos lahko, pravi Zico. "Favoriti so isti kot vedno: Brazilija, Nemčija, Argentina. Tudi Franciji bi šlo lahko dobro. Imajo dobre igralce. Morda sta med favoriti še Španija in Belgija." 

V dober rezultat Brazilije je še toliko bolj prepričan, ker je na prijateljski tekmi s Hrvaško odlično odigral povratnik po poškodbi Neymar. "Dober je bil, dober. Vstopil je v drugem polčasu in dosegel gol. To je dober znak za Brazilijo na svetovnem prvenstvu." V skupini E jih čakajo Švica, Kostarika in Srbija. Drugega mesta si skoraj ne smejo privoščiti, saj bi v tem primeru lahko že v osmini finala naleteli na Nemce. In vemo, kaj se je zgodilo, ko so se pomerili v polfinalnu prejšnjega mundiala - 7:1 za Nemčijo!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.