Šport > Nogomet
3745 ogledov

Legenda šokirala svet: "Treniranje me utruja. Ne bom več dolgo..."

Zinedine Zidane Profimedia
Ali je eden največjih trenerjev na svetu najavil svoje bližnje slovo?

Legendarni Zinedine Zidane je že enkrat v svoji karieri po lastni odločitvi zapustil klop Real Madrida, vse pa kaže, da bi znal kmalu to storiti še enkrat. Tokrat dokončno...

"Ne bom trener 20 let, upokojil se bom pred tem. Jaz sem nevsakdanji trener, vse se še lahko zgodi. Nimam nobenih načrtov. Živim iz dneva v dan. Kako dolgo? Ne vem," je v minulem tednu za medije spregovoril eden največjih nogometašev vseh časov.

zinedine zidane | Avtor: Epa Epa

"V moji glavi sem vedno bil le igralec. Igral sem nogomet 18, 19 let, in nato, ko so me ljudje začeli spraševati, če bom trener, sem odgovoril z ne. Na koncu sem vendarle pristal na to, da postanem trener. Toda to me grozno utruja. Zagotovo ne bom več dolgo. Ne bom imel 20-letne trenerske kariere," je zaključil trofejni strateg Real Madrida, ki je z Belim baletom osvojil kar tri Lige prvakov.

Priljubljeni Zizou je sicer Galaktike prevzel leta 2016 po katastrofalni epizodi z Rafo Benitezom. S Francozom na klopi so nato Los Blancosi osvojili kar tri zaporedne Lige prvakov ter en španski naslov.

zinedine zidane liga prvakov pokal | Avtor: Epa Epa

Toda Zidane se je še po tretjem zaporednem vzponu na prestol Evrope vsega zasičil ter zapustil klop Real Madrida poleti 2018. Po neuspešnih poizkusih s Julenom Lopeteguijem in Santiagom Solarijem pa se je 48-letnik odzval na prošnje Florentina Pereza ter ponovno zasedel klop Kraljevskega kluba.

Lanska sezona je bila zaradi njegovih predhodnikov že izgubljena, a je že letos Real spet v samem vrhu španskega nogometa, po korona-krizi pa je celo 100-odstoten s samimi zmagami.

Če se Zidane resnično namerava kmalu posloviti, bo nogometni svet s tem izgubil enega največjih vseh časov...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice