Šport > Nogomet
6 ogledov

Kozlički prebujeni iz sna

Mišo Brečko (levo) je odigral vso tekmo. Žurnal24 main
V šestem kolu Bundeslige je prvič v prvenstvu sladkost zmage občutil Köln, katerega žrtev je bil Stuttgart. Zmagal je tudi Bayern, ki je doma ukanil Nürnberg.

Köln Miša Brečka in Milivoja Novakovića se je prebudil in v šestem kolu dosegel prvo zmago. Na gostovanju je malce presenetljivo padel Stuttgart, nekdanji klub trenerja Zvonimirja Solda. Brečko je v kölnski obrambi odigral vse srečanje, Novakovića pa zaradi poškodbe ni bilo v ekipi. Zmagovalna gola za goste sta prispevala Freis in Sanou. Bayern je doma ugnal Nürnberg z 2:1 in se (vsaj trenutno) prebil na tretje mesto lestvice.

Trener modrih Felix Mahath je še pred nekaj meseci v potokih piva proslavljal izjemni naslov prvaka z nadarjeno ekipo Wolfsburga, a ga je v petek kot trenerja Schalkeja uničila "pošast", ki jo je na nek način tudi sam ustvaril. Bosanski napadalec Edin Džeko je ravno pod Magathom doživel svojo eksplozijo, po mesecih špekulacij o njegovem odhodu pa na prvih tekmah z glavo ni bil najbolj pri stvari. Škoda za Magatha, da se je "bosanski diamant" prebudil ravno na gostovanju zeleno-belih v Gelsenkirchnu (1:2). Benedikt Howedes je z glavo deset minut pred koncem Schalkeju že priboril remi, a se Džeko s tem ni strinjal. Manj kot minuto kasneje je zabil še svoj drugi gol na tekmi (prvega je dal z glavo v 55. minuti) in Wolfsburg se je z zmago povzpel na peto mesto.

Bundesliga, 6. kolo:

Schalke : Wolfsburg 1:2 (0:0)
Howedes (80); Džeko (55, 81)

Bayern München : FC Nürnberg 2:1 (0:0)
Olić (55), van Buyten (82); Choupo-Moting
(73)

Borussia (M) : Hoffenheim 2:4 (2:1)
Arango (10), Colautti (17); Salihović (22), Maicosuel (86), Obasi (89), Ba (91)

Hannover 96 : Borussia Dortmund 1:1 (0:1)
Konan (48); Sahin (45)

Stuttgart : Köln 0:2 (0:1)
Freis (25), Sanou (89)
Mišo Brečko je odigral vso tekmo, Milivoje Novaković (oba Köln) ni nastopil zaradi poškodbe.

Bochum : Mainz  2:3 (2:1)
Azaouagh (7), Klimowicz (45); Ivanschitz (45), Schürrle (52, 71)
Zlatko Dedić (Bochum) je bil na igrišču od 76. minute dalje.

Eintracht Frankfurt : Hamburg 1:1 (1:1)
Russ (32); Ze Roberto (8)

Bayer Leverkusen : Werder Bremen 0:0

Herha Berlin : Freiburg 0:4 (0:3)
Banović (6, 68), Makiadi (12), Idrissou (42)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.