Šport > Nogomet
89 ogledov

Kljub razliki na lestvici so Slovenci optimistični

Benjamin Verbič Malta Slovenija NZS/Twitter
Prva tekma pod vodstvom Tomaža Kavčiča.

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Celovcu igrala prijateljsko tekmo z Avstrijo. Slovenski reprezentanti pod vodstvom novega selektorja Tomaža Kavčiča so z delom, ki so ga na pripravah opravili od ponedeljka na Brdu pri Kranju zadovoljni in optimistično pričakujejo današnji obračun.

"Za nas bo to prva tekma pod novim selektorjem. Vsi smo zdravi, redno igramo v svojih klubih, tako da lahko pričakujemo veliko. Dali bomo vse od sebe, gremo na zmago, bomo videli, kaj bo vse skupaj prineslo," pred tekmo pravi vezist kijevskega Dinama Benjamin Verbič. Z njim se v slovenskem taboru strinjajo praktično vsi, optimizem je vseprisoten.

V prid Slovenije govorijo dosedanje medsebojne tekme. Natančneje - gre le za eno, in sicer sta jo ekipi odigrali 18. marca 1997 v Linzu. Slovenci so zmagali z 2:0.

Na strani Avstrije pa je trenutna uvrstitev na lestvici Mednarodne nogometne zveze. Severni sosedi so namreč na visokem 28. mestu, Slovenci pa na 62.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.