Šport > Nogomet
491 ogledov

Kladiva ugasnila Dinamo, pestre minute v Beogradu

Dinamo Zagreb West Ham Epa
Odigrane so bile tekme uvodnega kola skupinskega dela Lige Evropa.

Klubi slovenskih nogometašev so bolj ali manj ostali praznih rok. Sturm Jana Gorenca Stankovića je izgubil v Monacu (1:0), Ferencváros Mihe Blažiča v Leverkusnu (2:1), dunajski Rapid Dejana Petrovića pa proti Genku (1:0). Fenerbahçe je v Frankfurtu proti Eintrachtu osvojil točko (1:1), Miha Zajc pa zanj ni igral.

Monaco je v uvodni tekmi skupine B premagal Sturm z 1:0, strelec edinega gola pa je bil Senegalec Krepin Diatta v 66. minuti. Gorenc Stanković je za avstrijsko zasedbo igral celo tekmo. Na drugi tekmi v tej skupini sta se nizozemski PSV Eindhoven in španski Real Sociedad razšla z neodločenim izidom (2:2).

NŠ Mura Vitesse Konferenčna liga Šport Mura prebila led, Vitesse unovčil izkušnje

Zajc ni bil v kadru turškega velikana na Waldstadionu proti Eintrachtu. Fenerbahçe je povedel z golom Mesuta Özila v deseti, izenačujoči gol pa je dosegel Sam Lammers v 41. minuti. Na drugi tekmi skupine D je pirejski Olympiakos ukanil Antwerpen (2:1).

Nogometaši iz madžarske prestolnice so prav tako gostovali v Nemčiji, kjer so lekarnarji iz Leverkusna slavili z 2:1. Ferencváros je povedel v osmi minuti z golom Ryana Mmaeeja, Bayer pa je v nadaljevanju zagospodaril na igrišču in slavil z goloma Exequiela Palaciosa v 37. in Floriana Wirtza v 69. minuti. Blažič je igral celo tekmo. Drugi dvoboj skupine G je bila vsebinsko izjemno bogat, na njej je padlo kar sedem golov, Betis pa je ugnal Celtic (4:3).

V skupini H je Rapid - Petrović je igral od 58 minute, ko je zamenjal Srdjana Grahovca - v izdihljajih tekme klonil proti Genku z 0:1, v drugi minuti sodnikovega podaljška je edini gol dosegel Paul Onuachu. Na drugi tekmi je West Ham v hrvaški prestolnici ugnal Dinamo (0:2).

Liga Evropa, 1. kolo:

SKUPINA A:
Brøndby - Sparta Praga 0:0 (0:0)
Glasgow Rangers - Lyon 0:2 (0:1)

SKUPINA B:
PSV Eindhoven - Real Sociedad 2:2 (1:2)
AS Monaco - Sturm Gradec 1:0 (0:0)

SKUPINA C:
Spartak Moskva - Legia Varšava 0:1 (0:0)
Leicester City - Napoli 2:2 (1:0)

SKUPINA D:
Olympiacos Pirej - Antwerp 2:1 (0:0)
Eintracht Frankfurt - Fenerbahçe 1:1 (1:1)

SKUPINA E:
Lokomotiva Moskva - Marseille 1:1 (0:0)
Galatasaray - Lazio 1:0 (0:0)

SKUPINA F:
Crvena zvezda - Sporting Braga 2:1 (0:0)
Midtjylland - Ludogorec 1:1 (1:1)

SKUPINA G:
Bayer Leverkusen - Ferencváros 2:1 (1:1)
Real Betis - Glasgow Celtic 4:3 (2:2)

SKUPINA H:
Dinamo Zagreb - West Ham United 0:2 (0:1)
Rapid Dunaj - Genk 0:1 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.