Šport > Nogomet
19 ogledov

Italija bi znova poskusila s kandidaturo

Bodo italijanski nogometaši leta 2016 igrali na domačem EP? Žurnal24 main
Nogometni delavci v Italiji resno razmišljajo, da bi Apeninski polotok kandidiral za izvedbo evropskega nogometnega prvenstva leta 2016. To naj bi bila edina možnost za modernizacijo stadionov.

Nogometni delavci v Italiji resno razmišljajo, da bi Apeninski polotok kandidiral za izvedbo evropskega nogometnega prvenstva leta 2016. "Smo država z izjemno nogometno tradicijo. Spet moramo poskusiti s kandidaturo," je italijanskim medijem povedal nekdanji predsednik tamkajšnje nogometne zveze Franco Carrara. Italijani so se sicer potegovali že za organizacijo evropskega prvenstva leta 2012, a ga je Evropska nogometna zveza zaupala skupni kandidaturi Poljske in Ukrajine. Razočaranje v Italiji je bilo takrat veliko. Nogometni prvenstvo si zelo želijo tudi italijanski mediji, saj novinarji menijo, da je to edina možnost za modernizacijo stadionov, ki so jih zadnjič prenavljali za nogometno svetovno prvenstvo 1990, torej pred skoraj 20 leti. Mediji zato napovedujejo, da bodo kandidaturo ob zvezi podprli tudi predstavniki italijanske lige na čelu z Antoniom Matarresejem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.