Šport > Nogomet
16071 ogledov

Hrvaški nogometaš povzročil mednarodni incident ter razjezil Ruse

Vida
Hrvaški nogometaš Domagoj Vida je po tekmi z Rusijo v slačilnici posnel video, v katerem poveličuje Ukrajino.

Hrvaški reprezentant Domagoj Vida je tekom proslave uvrstitve v polfinale Svetovnega prvenstva povzročil pravi diplomatski incident.

Domagoj Vida Velika drama Šport Dvoboj med Hrvati in Rusi odločile enajstmetrovke

Hrvatje so po enajstmetrovkah izločili Rusijo, Vida, ki je med drugim tudi zatresel rusko mrežo za 2:1, pa je po tekmi s svojim nekdanjim soigralcem Ognjenom Vukojevićem precej razjezil rusko javnost. Zmago je namreč posvetil Ukrajini!

"Slava Ukrajini!" je zakričal Vida slogan, ki so ga uporabljali antiruski nacionalisti tekom prevrata leta 2014.

Vukojević, ki je skupaj z Vido nekoč nosil dres ukrajinskega Dinama iz Kijeva, je nato dodal: "Zmaga za Dinamo in Ukrajino!"

Posnetek je nato hitro izbrisal, a prepozno, saj so se do njega že dokopali ruski mediji.

Vida se je za posnetek opravičil ter razložil, da je šlo za šalo in da upa, da bodo Rusi to tako tudi razumeli: "To je zmaga za Hrvaško. Video z Vukojevićem je bil zgolj šala. V Ukrajini imam dosti prijateljev še iz časa, ko sem igral za Dinamo, to sem izjavil zgolj zaradi njih. Nikogar nisem hotel užaliti. Ne vem, zakaj so Rusi tako jezni, jaz jih imam rad in ponavljam, da je vse skupaj bila šala."

V celotno stvar se je vpletla tudi FIFA. Vido lahko zaradi posnetka doleti zelo huda kazen. Omenja se denarna kazen vsaj 5.000 švicarskih frankov ter možnost suspenza za dve tekmi.

"Fifa raziskuje različna poročila ter potencialne dokaze o dogodku po sami tekmi. Prosimo vas za potrpljenje, ker dokler ne zberemo vseh dokazov, ne moremo ničesar komentirati," pa se glasi uradno obvestilo FIFE.

Slavje hrvaških nogometašev po zmagi nad Rusijo Video Šport Noro slavje hrvaških nogometašev, pridružila se jim je predsednica
Komentarjev 23
  • Franjo Erman 21:31 08.julij 2018.

    sam še kakše šiptar jim manjka

  • Spark 19:27 08.julij 2018.

    Slabša (ogabnejša) od kroatarskih primitivcev je le še navijaška nacionalka. Tudi ko sem si pogledal (ponovitev) oddaje Dobro jutro in videl posliljevanje učenja hrvaščine mi je šlo na bruhanje. Vedno bolj mi je jasno, zakaj se marsikdo norčuje iz brezjajčnih slovenceljnjov.

  • Avatar Leon
    Leon 19:08 08.julij 2018.

    FIFA je krivec za podobne incidente ,ker ni dovolj načelna in pravična do vseh.