Šport > Nogomet
29521 ogledov

"Hrvaška je umazana ekipa"

Epa
Nekdanji angleški sodnik ni skoparil s kritiko na račun Hrvatov.

Graham Poll, upokojeni angleški sodnik in strokovni sodelavec Daily Maila, ki se je v nogometno zgodovino zapisal s tem, ko je na SP leta 2006 na eni tekmi pokazal tri rumene kartone Josipu Šimuniću, je razplet druge polfinalne tekme pripisal očitni grobosti hrvaških nogometašev.

Poll je opozoril na preblag kriterij glavnega sodnika Cuneyta Cakirja, kar je Hrvaški omogočilo agresivno igro v neskladju z nogometnimi pravili.

"Ko imajo igralci dovoljenje za delanje prekrškov brez disciplinskih sanckij, takrat na svoj račun pridejo umazane ekipe. Dejan Lovren in Ante Rebić sta delala prekršek za prekrškom ter z agresivno in fizično igro pila energijo angleškim nogometašem," se je v svoji kolumni jezil angleški strokovnjak.

 | Avtor: Epa Epa

"Zelo zgovoren je podatek, da je potem, ko ga je sodnik v podaljšku končno kaznoval, Rebić takoj odšel na klop. Na žalost enaka usoda ni doletela še Lovrena. V nekaterih primerih je bil potreben pregled s tehnologijo VAR, a na srečo kontakti niso bili takšni, da bi morali razveljaviti sodniško odločitev," je zapisal Poll.

Čeprav ni bil zadovoljen s kriterijem, je angleški strokovnjak pohvalil Cakirjevo sojenje in poudaril, da razlogov za končni izid ne gre iskati v odločitvah priznanega delivca pravice, temveč samemu kriteriju.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 28
  • roman05 14:51 13.julij 2018.

    Neka trpi komu smeta HRVATSKA JE PRVAK SVJETA.....TA ki je to pisal je verjetno na robu obupa.....sicer pa se enkrat preberi zgoraj napisano!!!😂😂😂😂😂

  • stinger 09:45 13.julij 2018.

    kretenski naslov...

  • N001 07:48 13.julij 2018.

    Ma prav ti huligani bodo govorili o grobi igri. Bravo hrvati tako naprej!!!