Šport > Nogomet
7957 ogledov

V Split pripeljal veliki imeni, odpuščen po le 107 dneh

Nikola Kalinić Gennaro Gattuso Ivan Bilić Profimedia Nikola Kalinić (levo) v družbi Gennara Gattusa in Ivana Bilića.
Hajduk Split se je odločil za menjavo na ključnem položaju.

Nekdanji hrvaški reprezentant Nikola Kalinić ni več športni direktor nogometašev splitskega Hajduka, je sporočil ta dalmatinski klub.

Kalinić je na vroč stolček sedel maja letos, v poletnem prestopnem roku pa pripeljal trenerja Gennara Gattusa in velikega zvezdnika Ivana Rakitića

Avgusta se je kadrovska situacija v Hajduku zapletla, saj je drugi veliki zvezdnik - Ivan Perišić, ki je v klub prišel pred Kalinićevim prihodom, izrazil željo po odhodu.

Perišić je nato res prekinil pogodbo s "ponosom Dalmacije", Hajduk pa nove sezone ni začel po željah. Izpadel je v kvalifikacijah za Konferenčno ligo proti slovaškemu Ružomberoku, v hrvaškem prvenstvu pa ima dve točki zaostanka za vodilnim zagrebškim Dinamom. Prav s slednjim se bo v okviru 6. kola HNL v petek pomeril na zagrebškem Maksimirju.

"Odločitev smo sporočili trenerju Gattusu, ki ima nalogo, tako kot vsi v klubu, da ekipo maksimalno pripravi na prihajajoči derbi. V naslednjem tednu bomo predstavili novega športnega direktorja in novo športno strategijo kluba, za katero menimo, da je edina pravilna za Hajduka," je v izjavi za javnost zapisal predsednik uprave Hajduka Ivan Bilić.

Od hrvaških klubov se je letos le Dinamo prebil do skupinskega dela evropskih tekmovanj, modri bodo zaigrali v elitni Ligi prvakov. Hajduk, Osijek in Rijeka so izpadli, slednja v play-offu za Konferenčno ligo proti ljubljanski Olimpiji.

Torcida Hajduk Split | Avtor: Profimedia Navijači Hajduka na tekmi proti Ružomberoku. Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
Sorodne novice