Šport > Nogomet
99 ogledov

Grki že v Angliji storili lep korak k finalu

Santiago Hezze Profimedia
Zmagi za Olympacos in Fiorentino.

Angleške nogometne ekipe bodo letos očitno ostale brez finala evropskih tekmovanj. Njihov zadnji predstavnik Aston Villa je namreč na domačem igrišču nepričakovano izgubil proti Olympiacosu iz Pireja z 2:4. Tudi na drugi polfinalni tekmi je padlo veliko golov, Fiorentina je v Firencah s 3:2 ugnala Club Brugge.

Junak dvoboja v Birminghamu je bil maroški napadalec Ayoub El Kaabi, ki je dosegel tri gole, s prvima je svojo ekipo popeljal v vodstvo z 2:0. Obakrat se je z vtekanjem izognil prepovedanemu položaju, prvi zadetek so mu priznali šele po posredovanju iz sobe za VAR.

Domačim je uspelo izenačiti, toda nato je Maročan še uspešno izvedel enajstmetrovko, končni izid pa je v 67. minuti nekoliko srečno postavil Santiago Hezze, po njegovem strelu se je žoga odbila od domačega branilca in presenetila vratarja Robina Olsena. Ta je zaigral, ker prvi čuvaj mreže Emiliano Martinez ni imel pravice nastopa zaradi kazni.

Domači so imeli v 84. minuti veliko priložnost za znižanje zaostanka, a je Douglas Luiz zapravil najstrožjo kazen. Zadel je le zunanji del vratnice.

Fiorentina je na domačem igrišču proti Belgijcem dvakrat vodila, a so gosti dvakrat izenačili. Drugič celo z igralcem manj, dve minuti po izključitvi Raphaela Onyedike, ki si je v treh minutah prislužil dva rumena kartona, je po izbiti žogi izpred svojega gola na sredini domači obrambi pobegnil Igor Thiago ter zadel za 2:2.

Toda številčno močnejši Italijani so vendarle prišli do zmage, za to je bil zaslužen gol M'bale Nzolaja v prvi minuti sodnikovega dodatka, rezervist je mrežo zatresel po dobrih dveh minutah na igrišču, potem ko je zamenjal strelca drugega gola za Fiorentino Andreo Belottija. Nzola je najprej zadel vratnico, vendar se je žoga v gneči pred golom odbila prav do njega, v drugo pa jo je poslal v mrežo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice